Всяко използване на тактическо ядрено оръжие в Украйна (от Русия

...
Всяко използване на тактическо ядрено оръжие в Украйна (от Русия
Коментари Харесай

Американски сенатори предлагат ядрен удар срещу Украйна да се счита за нападение срещу НАТО

Всяко потребление на тактическо нуклеарно оръжие в Украйна (от Русия или Беларус) или удар по нуклеарно оборудване с изпускане на радиация неизбежно ще сътвори директна опасност за прилежащите страни-членки на НАТО. Така че сходни дейности би трябвало да се квалифицират като офанзива против самия Алианс , цитира думите им Руската работа на Би Би Си.

Проекторезолюцията беше показана през вчерашния ден във Вашингтон от високопоставени сенатори от двете съществени партии: републиканеца Линдзи Греъм и демократа Ричард Блументал , предават осведомителните организации.

" Заплахата от потребление на нуклеарни оръжия от Русия е действителна. И най-хубавият метод да се овладее тази опасност е Русия на Путин ясно да разбере какви ще бъдат следствията за нея от потреблението му ", сподели Линдзи Греъм на презентацията.

Значението на импортираната резолюция обаче,дори и да бъде утвърдена от двете партии,  ще остане най-вече символично -  документът, препоръчан от сенаторите, има съвещателен темперамент.
 Блинкън: Няма причина да поправяме нуклеарната позиция на Съединени американски щати
Блинкън: Няма причина да поправяме нуклеарната позиция на Съединени американски щати

" Не виждаме никакви признаци, че Русия се готви да употребява нуклеарно оръжие "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР