Всяко драстично увеличение на цената на газа може доведе до

...
Всяко драстично увеличение на цената на газа може доведе до
Коментари Харесай

Ако вдигнат драстично газа, ето какво ще се случи с останалите цени

" Всяко фрапантно нарастване на цената на газа може докара до скок на всички останали цени. Днес е значим ден, тъй като изтича срокът на мораториума. Днес е крайният период, в който топлофикационните и електроразпределителните сдружения внасят своите планирани претенции за вероятно нарастване на цените ", съобщи в " Тази заран “ омбудсманът Диана Ковачева.

" Много е значима ролята на КЕВР, тъй като те би трябвало да употребяват всички законови принадлежности, тъй като цената на тока, на парното, на водата би трябвало да бъдат обществено търпими. Има потребност да продължи програмата за отплата на клиенти на природен газ “, добави тя.

Според омбудсмана е значимо в законодателството да бъде регламентирано понятието " енергийна беднотия “, тъй като, по думите ѝ, сега е доста стеснен кръгът на хората, които получават енергийни помощи, а е явно, че повече хора имат потребност от поддръжка.

" Днес импортирам отчета си в Народното събрание за предходната година. В него близо 45% са жалбите против снабдители на публични услуги и частноправни субекти ", съобщи още тя пред bTV.

Преди повече от месец Диана Ковачева е сезирала районния министър Гроздан Караджов за начисляването на спомагателни такси, в случай че сбъркаме изписването на регистрационен номер на автомобил при закупуване на винетка.

" Всъщност не са такси. Трябва или да си платите винетката още веднъж, или да си платите санкциите за интервала, в който сте карали със сбъркана винетка. Какво би трябвало да се промени? Задължително би трябвало да бъдат уведомявани водачите, когато са снимани и че имат електронен фиш, с цел да си дадат сметка, че карат със сбъркана винетка. Когато сгрешите винетката, ви третират като човек, който въобще няма винетка и могат да ви глобяват всеки ден, като вие да не знаете за това “, изясни омбудсманът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР