Всяка голяма марка има наистина добри и практически безпроблемни двигатели,

...
Всяка голяма марка има наистина добри и практически безпроблемни двигатели,
Коментари Харесай

Toyota и Mercedes са лидери в антикласация за най-проблемните мотори при употребяваните автомобили

Всяка огромна марка има в действителност положителни и на практика безпроблемни мотори, а Toyota постоянно е била измежду водачите в такива ранглисти. Оказва се обаче, че даже за японците има изключения. Такива са изтъкнати от изданието "Российская газета ", които извадиха любопитна ранглиста за най-трошливите мотори на известни производители.

Странното е, че моторите на Toyota и Lexus са на първите места на антирейтинга. Собствениците на използвани Lexus IS и RS евентуално ще си спомнят за не изключително сполучливата серия бензинови V-образни "шестаци " 2GR, които Toyota създава в два размера - 2.5 и 3.5 литра. По-малкият страда от абразивно изхабяване на частите, а по-големият - от незадоволително изстудяване на цилиндрите.

Второто място заема серията от 1.6 и 1.8 литрови бензинови турбо мотори M271, които Mercedes-Benz конфигурира на седаните от C- и E-класа от 2002 до 2015 година Според специалисти тези елементи се отличават с невисок запас на веригата за синхронизация (често отвън строя под 100 хиляди км), бързи въглеродни отлагания в цилиндрите, непринудено нахлуване на гориво в маслото и други проблеми.

BMW също не остана ненаказан от този антирейтинг и заема третата позиция. Приблизително по същото време като Mercedes-Benz (от 2004 до 2011 г.), баварците пускат линия от 2.5 и 3.0 литрови N52 редови бензинови „ шестаци “. И единият, и другият в последна сметка влизат в историята като „ маслояди " - даже по време на гаранционния интервал доста от тях харчат до 1.5-2 литра масло на всеки хиляда километра.

Друг немски авто тръст Volkswagen затваря листата на проблематичната "петица ", който към този момент второ десетилетие се пробва да реши проблеми с небезизвестните TSI турбо мотори с работни размери 2.0, 1.8 и 1.4 литра. Всички те, както сподели времето, имат ненадеждна и краткотрайна система за синхронизиране, както и доста уязвима турбина, която "умира " заради маслен апетит и строшаване на буталото заради отмалялост на метала още на 150-200 хиляди километра.

Някои от силовите елементи на Audi също не се славят с огромна надеждност. По-конкретно става дума за V6 моторите с показател EA837, които са с размер 2.4 и 2.8 литра, която марката с четири пръстена слага на своите коли в средата на 2000 година. Те се характеризират с проблеми в цилиндрите заради нежния алуминиев блок, който в началото е приспособен единствено за идеално гориво и масло със промяна на всеки 6-8 хиляди километра.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР