Всяка форма на акне във всяка възраст е нежелан естетически

...
Всяка форма на акне във всяка възраст е нежелан естетически
Коментари Харесай

За какви здравословни проблеми сигнализира акнето?


Всяка форма на акне във всяка възраст е нежелателен естетически проблем, само че добре е да се знае, че появяването му постоянно е знак за съществуване освен на кожни проблеми, а на и общоздравословни такива. За вида им може да се съди по това къде се локализира акнето по лицето .

Редица обичайни и различни медицински практики асоциират избрани зони от повърхността на лицето със положението на даден орган от тялото. И на база на тези хрумвания появяването на акне в другите области на лицето може да се преглежда като сигнал за здравословен проблем с функционалностите на тези органи.

Акне по брадичката
Акнетичната кожа на брадичката може да алармира хормонален дисбаланс. Това изяснява за какво при доста девойки и зрели дами в интервала към менструалния цикъл и асоциираните с него хормонални промени кожата сред долната джука и шията постоянно се покрива с акне. Появата му в тези зони на лицето в интервал отвън менструалния цикъл обаче може да се преглежда като признак за ендокринни проблеми, засягащи яйчниците или щитовидната жлеза , или за високи равнища на хормона на напрежението кортизол. Препоръчва се при такива случаи да се направи тест за равнищата на основните хормони.

Акне по линията на долната челюст
Появата на акне надлъжно в долната част на бузата по линията на долната челюст встрани към ухото може да алармира проблем с активността на стомаха или червата . Добра концепция е в такива случаи да се увеличи приема на пробиотици и храни, богати на фибри, регулиращи функционалностите на стомашно-чревния тракт.

Акне в Т-зоната (покрай веждите и надолу към носа)
Т-зоната се смята за обвързвана с черния дроб и акнетичната кожа в тази зона на лицето може да е признак на чернодробни проблеми . Особено показателна за сходни проблеми е честата поява на акне в Т-зоната. Тя може да алармира хронични проблеми с значимия орган – хепатит, стеатоза, увеличаване на черния дроб и други

Свързани публикации.. Няколко трайни решения против черни точки по лицето 0 Кожни промени, които алармират за болест 3 Дерматит на клепача – отличава се по сърбежа 0

Акне по челото
То се приема като знак, че може да е налично нарушаване на бъбречните функционалности . Най-честа причина за поява на казуса е дехидратацията при ускорена бъбречна интензивност. Този вид акне обаче доста по-често се появява не заради здравословни, а заради по-банални аргументи, свързани с локалната грижа за кожата. Акне по челото може да се появи по-често през зимата като следствие от дразненето на кожата от носенето на шапка или от използването на по-агресивни почистващи средства или гримове.

Ясно е, че според от локализацията си, честата поява на акне може да е знак за освен кожни проблеми . Добре е хронифицирането на кожните прояви да се наблюдава положението на асоциираните с акнето вътрешни органи.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР