Всяка една домакиня държи на това дрехите да бъдат искрящо

...
Всяка една домакиня държи на това дрехите да бъдат искрящо
Коментари Харесай

Защо умните домакини добавят щипка сол и черен пипер към прането

Всяка една стопанка държи на това облеклата да бъдат искрящо чисти след пране. Някои от тях залагат на профилираните перилни препарати, до момента в който други си служат с тези хитринки, излъчени от потомство на потомство.

Ще ви разкрием някои от триковете на домакините, с помощта на които прането ще се трансформира в доста по-меко, бяло, чисто и ухаещо прелестно.
Защо да прибавим черен пипер към прането?  Как бързо да освежите облеклата в дрешника Как бързо да освежите облеклата в дрешника
Чистите облекла, които от дълго време лежат или висят в дрешника, може да стартират да миришат неприятно. Има няколко елементарни метода да се оправи...

Черният пипер има способността да резервира цветовете на облеклата. Нужно е да добавите 1 ч.л. млян черен пипер в отделението на омекотителя. След това включете пералнята на режим изплакване със студена вода. Този трик работи извънредно добре на тъмни и черни облекла. Изненадващо за вас, цветовете им след пране ще са доста по-наситени и свежи.

Защо да прибавим сол към прането?
Солта, сходно на черния пипер, също съумява да отбрани цвета на облеклата. Тя обаче способства и за премахването на жълтите петна от пот, останали по бялото пране.

Отново би трябвало да я добавите към отделението за омекотител и да включите пералнята на режим изплакване. Няма защо да се тревожите – подправката не ще повлияе отрицателно на обичаното ви облекло.
 6 неточности, които унищожават облеклата при пране 6 неточности, които унищожават облеклата при пране
Имате ли проблем с облеклата? Взели сте чисто нови и те не след дълго време са захабени? Е, това най-вероятно се дължи на погрешно пран...

В случай, че имате някакви опасения, можете да извършите следното. Накиснете белите облекла, чиито цвят се е трансформирал с времето. Налейте топла вода и прибавете лъжичка сол. Оставете ги да се накисват в продължение на няколко часа. След това изперете както нормално.

Резултатът ще е искрящо бели облекла, по които няма диря от жълтеникави петна.

Това са трикове, съществуващи от времето на нашите баби. Възползвайте се от тях и ви подсигуряваме, че ще останете в действителност удовлетворени от крайния резултат!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР