Всяка болница трябва да осигури 10% от базата си за

...
Всяка болница трябва да осигури 10% от базата си за
Коментари Харесай

Нови легла в болниците, джипитата със списъци

Всяка болница би трябвало да обезпечи 10% от базата си за лекуване на заболели от ковид. Това гласи заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов, стана ясно след съвещание на Софийския действен щаб, в което участваха доктор Данчо Пенчев, шеф на Столичната РЗИ и началника на Регионалното ръководство по обучение – София Ваня Кастрева,

Капацитетът от кревати за болните от КОВИД-19 ще бъде уголемен. Това е положително решение, само че остава огромната компликация за обезпечаване на лекари, медицински сестри и санитари, които да се грижат за болните, регистрира щабът. Както стана ясно по-рано през днешния ден той затвори нощните заведения до 8 ноември.

Фирмите, за които е допустимо, да пуснат чиновниците си в фоум офис, предложи още щабът. По предложение на доктор Пенчев на общопрактикуващите лекари ще се дава опция да правят първично епидемиологично изследване и да имат опция да нанасят контактните лица в националната осведомителна система.

Екипите на Столичната община, полицията и Столичната здравна ревизия не престават с инспекциите за наложителното носене на маски в градския превоз, в комерсиалните обекти, както и при скупчване на хора навън. В последните 10 дни са направени над 640 инспекции в превоза и над 2000 в търговски обекти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР