Вследствие на високите температури и сушата обстановката в област Пловдив

...
Вследствие на високите температури и сушата обстановката в област Пловдив
Коментари Харесай

Опасност от пожари в Пловдив и региона

Вследствие на високите температури и сушата ситуацията в област Пловдив е мощно пожароопасна, предизвестяват от РДПБЗН -Пловдив.

Всяка приложимост на огън навън може да аргументи пожари и огромни вреди.

Само за една седмица – от 11-ти до 18 юли екипи на противопожарните звена са погасили над 150 пожара в сухи треви, запалени боклуци и горски фонд на територията на региона, като с помощта на бързата и професионална реакция на огнеборците и доброволците от Държавна фирма „ ПЛОВДИВ-112 “ не са позволени материални вреди и са избавени огромни площи аграрни култури и къщи.

Пожарите в суха растителност се популяризират бързо, обгръщат огромни територии, а труднодостъпните и пресечени терени затрудняват напредването на противопожарната техника и гасенето на огъня. При съществуване на вятър фронтът на пожара бързо трансформира посоката си и може да се разпростре върху огромни площи. Това слага в действителен риск прилежащи аграрни ниви, къщи и икономически постройки.

С висока степен на евентуална заплаха от пораждане на пожари и запалвания в общината са парковете – Гребна база, Лаута, Младежки рид, Хълм на освободителите и други

Допълнителни екипи на Оперативна програма “Общинска охрана„,  Общинска полиция и Държавна фирма “Пловдив-112 “  ще съблюдават за съблюдаване на противопожарните правила на тези местоположения.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР