Всички знаем за алергиите към цветен прашец и фъстъци. Много

...
Всички знаем за алергиите към цветен прашец и фъстъци. Много
Коментари Харесай

10 неща, към които може да не знаете, че сте алергични

Всички знаем за алергиите към пъстър прашец и фъстъци. Много е евентуално най-малко един път в живота ви нещо да ви е предиздвикало да се покриете с червени петънца, сякаш от гняв към незнайната субстанция, на която организмът ви афишира митинг. Едва ли знаете обаче какъв брой доста неща в естественото ни обграждане могат да провокират алергични реакции, написа Obekti.

Д-р Матю Зируас изрежда за Си Ен Ен 10 от тях.

Влажните кърпички

Преди няколко години доктор Зируас и сътрудниците му от Медицинския център в Охайо забелязали напор на пациенти с обриви по ръцете и интимните елементи. Проучванията посочили, че от ден на ден компании употребяват химическия консервант метилизотиазолинон вместо нормалните парабени във влажните кърпички за персонална хигиена. Оказва се, че доста хора са алергични към него.

Лосионите

Използвали сте този крем всеки ден през последните 10 години, само че внезапно откривате, че всякога, когато си го нанасяте, по кожата ви избиват гневни червени петна. Според лекарите, в случай че сте генетично предразположени към алергия към избран химикал, си играете с огъня всякога, когато влезете в контакт с него. И не е ясно по кое време алергията ще се отключи. „ Може да употребявате нещо с години без никакъв проблем. Но стартира ли алергията, тя ще остане с вас през целия ви живот ”, предизвестява Зируас.

Антибиотичните кремове

Истинска подигравка. Ухапало ви е да вземем за пример насекомо и мястото ужасно сърби. Затова си купувате крем срещу раздразнението от аптеката. На идващия ден казусът е още по-лош, по тази причина плескате още крем. А може просто да сте алергични към крема и ухапаното място към този момент да е сопнато от същински дерматит. В такива кремове постоянно има неомицин, който е евентуален алерген.

Чаршафите

Праховите акари са мънички същества, които се хранят с мъртви кафези от човешка кожа. Изпражненията им са цялостни с ензими, които може да провокират алергични реакции като кихане, хрема и сърбящи, сълзящи очи. Тези прелестни животинки живеят най-добре на топли, влажни места, където има доста човешка ДНК. Така че, в случай че не перете чаршафите си един път седмично с гореща вода, е доста евентуално те да са там и вие да сте алергични към леглото си. Други обичани места на акарите са меката мебел и килимите.

Саксийните растения

Плесента е постоянно срещан домакински алерген. Но до момента в който множеството хора постоянно си чистят баните и мазето, те не помнят за саксийните растения. А по листата или преполятата почва може да се образуват разнообразни плесени, които изхвърлят спори във въздуха. Ако сте алергични към мухъл, вдишването на тези спори може да аргументи проблеми с дишането, кашлица и възпаления на очите и гърлото. За да предотвратите образуването на плесени, покривайте дъното на саксиите с трошляк, с цел да помогнете на водата да се оттича, и поставяйте растенията на добре проветряеми места.

Ескалаторите

Обикновено рано откриваме, в случай че сме алергични към гума или латекс, тъй като те се съдържат в доста всекидневни артикули. Научаваме се да заобикаляме гумените ръкавици и латексните презервативи. Но даже най-предпазливите не помнят за гумата, която допират на открито. Мнозина получават обриви на ръцете от гумените перила на ескалаторите, и на краката, от гумата в обувките.

Изкуствените нокти

Ако сте алергични към акрилните смоли, които се съдържат в изкуствените нокти, маникюрът ви няма да бъде толкоз прекрасен, колкото сте се надявали. Алергичната реакция води до зачервяване и отичане към нокътя и от време на време може да аргументи рухването му.

Никелът... в храната

Около 15% от хората са чувствителни към никел. Те получават обриви, когато носят избрани бижута или облекла. Едва ли знаете обаче, че никелът в храната също може да докара до проблеми. Точно както желязото и калция, и този метал се среща постоянно в зеленчуци като фасула, граха и ядките, както и в зърнените храни. Хора с алергия към никел може да усетят прилошаване, болки в ставите или мощна отмалялост, в случай че ядат постоянно такива артикули. Тук алергичната реакция не е незабавна, а кумулативна, по тази причина е мъчно да бъде обвързвана с източника.

Времето

Да, прочетохте вярно. Никой не обича студа, само че има хора, които безусловно са алергични към него. Той кара кожата им да се зачервява ненормално, да сърби, да се подува и да образува пришки на местата, които са били изложени на студа. „ Забавното ” е, че може да бъдете алергични и към жегата (мнозина получават обриви поради високите температури), към слънцето или даже дъжда.

Червеното месо

През 2009 година доктор Томас Платс-Милс и доктор Скот Коминс разгласиха откритието си на нов алерген, който се споделя галактоза-алфа-1,3-галактоза, или алфа гал. Това, жестоко казано, са захари, които се съединяват в кръвта. Те се срещат в алените меса и карат някои хора да се будят измежду нощ, облени в пот и покрити с обриви. Вероятната причина, която прави имунната ни система сензитивна към алфа гал, са ухапванията от кърлежи.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР