Ресторантьорите започнаха да режат от порциите или направо да махат

...
Ресторантьорите започнаха да режат от порциите или направо да махат
Коментари Харесай

80 лева за USA пържола на Морска гара Варна, режат ги за по-евтино

Ресторантьорите започнаха да режат от порциите или напряко да махат някои ястия от менюто поради високите цени.

Свинската пържола по морето към този момент стигна 25 лв. малко преди началото на дейния сезон, в разгара на лятото се чака да удари и 30 лева, оповестява " Телеграф “.

Много заведения за хранене напряко изхвърлиха от менюто скъпите телешки стекове, които стигат цени от 90 лева за порция.

В разгара на лятото се чака да удари и 30 лв. за порция. Салатите пък към този момент твърдо държат цени сред 10 и 20 лв..

Цените в родните кръчми към този момент са съпоставими, а за някои ястия и по-високи от тези в сходни заведения в Северна Гърция, която е главен съперник на черноморските ни курорти.

В един от най-известните рибни заведения за хранене на Морска гара във Варна свинският котлет на скара е по 24 лева В заведението се предлага и огромно многообразие от средиземноморска риба. Там може да похапнете див лаврак на скара на цена от 40 лева

Октоподът е по 33 лева и то за порция от едвам 120-130 гр. Местните деликатеси от прясна риба като карагьоз и сафрид се продават мариновани за по 15 лева за 100 гр. 600 гр. миди с черупки може да похапнете за сумата от 17 лева

В същото време в обичайната таверна на крайбрежния бул. в Солун в най-скъпата част на града, в заведение с аспект към морето можете да си поръчате октопод на цена 15 евро, или към 30 лв..

Месото на скара в гръцка таверна край морето не стига повече от 20 лв., а за 30 лв. можете да си вземете голям свински котлет от 650 гр. Телешката пържола от 450 гр. също е към 30 лева

Заради високите цени, които ресторантьорите оправдават с повишените цени на труда, на продуктите и на тока, някои от най-скъпите ястия са към този момент зачеркнати от менютата или порцията е понижена на половина. Първи изхвърчаха скъпите телешки пържоли.

Там, където ги има, цената стига 80-90 лв..

80 лв. коства телешката пържола от 200 гр. на Морската гара във Варна. Стекът се популяризира в менюто като " Блек Ангъс прайм месо от USA ".

Пържолата от младо телешко пък в центъра на Благоевград стигна към този момент 90 лева

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР