Предизборно интервю с кандидата за евродепутат от Възраждане Петър Волгин

...
Предизборно интервю с кандидата за евродепутат от Възраждане Петър Волгин
Коментари Харесай

Тежък сблъсък между Цънцарова и Волгин по БТВ, намесиха и Хекимян

Предизборно изявление с претендента за евродепутат от „ Възраждане ” Петър Волгин в утринния блок на bTV се трансформира в конфликт сред него и водещите Мария Цънцарова и Златимир Йочев. Конфликтът сред тях стартира безусловно от първия въпрос, който беше за какво журналистът от БНР желае да стане евродепутат. Волгин се опита да отклони питането за по-късно, само че незабавно беше пресечен.

„ Г-н Волгин, какво мислите за събеседниците, които питате за едно, а те желаят да ви дават отговор друго? ”, сепна го Цънцарова. Водещите на bTV обаче въпреки всичко оставиха Волгин да развие тезите си. Той пък употребява това да упрекна малкия екран, че не дава публичност на тематики за свободата на словото, с цел да е в синхрон със статуквото в Европейска комисия.

В отговор, под формата на въпрос, Цънцарова непосредствено упрекна Волгин, че в неговото предаване по БНР популяризира погрешни обстоятелства за войната в Украйна.

„ Получава се по този начин, че медиите - освен в България, а и в другите страни от Европейски Съюз, са по-критични към опозицията, а не към ръководещите. Това не е добра публицистика ”, сподели в отговор Петър Волгин.



Без официално да нарушат положителния звук, Цънцарова и претендентът за Екологичен потенциал продължиха да се заяждат един с различен до края на диалога. Златимир Йочев също се намеси на няколко пъти, само че с не толкоз неуместни въпроси.

„ Ние като данъкоплатци плащаме заплатата ви в БНР. Защо продължавате да работите там? ”, този въпрос сложи без заобикалки водещата. В отговор Петър Волгин съобщи, че има разлика сред него и Антон Хекимян, който напусна bTV с цел да стане кандидат-кмет на София от ГЕРБ.

„ Той беше огромен началник в малкия екран ви и можеше да въздейства на наличието в програмата, до момента в който аз съм елементарен водещ ”, сподели Волгин.

„ Дали е повлиял е догадка ”, отвърна му Цънцарова и непосредствено го упрекна, че е почнал акцията си още до момента в който работи в публичното радио. Волгин изрично отхвърли това обвиняване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР