Всички знаем, че е най-добре да храним кучетата със специално

...
Всички знаем, че е най-добре да храним кучетата със специално
Коментари Харесай

11 човешки храни, с които можете да храните кучето си

Всички знаем, че е най-добре да храним кучетата със особено предопределена за тях кучешка храна. Въпреки това, има няколко човешки храни, които кучето може да яде.

В тази публикация сме ви подготвили лист с 11 храни, които ние, хората слагаме в чинията си и с тях умерено можем да нахраним домашния си любим.

1. Моркови

Те са превъзходен снакс за кучета. Морковите са доста подобаващи за зъбите на дребните кученца. Дори пробвайте да ги замразите, с цел да може студът да успокои венците им. Морковите съдържат голям брой здравословни витамини, имат ниско наличие на калории и с високо наличие на фибри.

2. Сирене

Сиренето е отлично лакомство за едно куче. Изберете сирене с по-нисък % мазнини и давайте на кучето единствено в доста дребни количества. Изварата е добър вид, на който да заложите, защото е със относително ниско наличие на мазнини и високо наличие на протеин и калций.

3. Сьомга

Сьомгата е превъзходен източник на омега-3 мастни киселини, които ще придадат на вашето куче здрава и лъскава четина.

4. Яйца

 куче яде яйца

Бърканите яйца биха били ужасно лакомство за вашето куче. Те обезпечават огромно количесво протеин и са източник на елементарно смилаем рибофлавин и селен.

5. Пилешко месо

Сготвеното пилешко месо е съвършена почерпка за вашето куче. От време на време можете да добавяте пиле към нормалната му храна, с цел да я извършите по-вкусна. Също по този начин, в случай че сте не запомнили да вземете храна за домашния си любим, можете да употребявате пилешкото месо като нейн сурогат, само че единствено понякога.

6. Кисело мляко

Киселото мляко е прелестна освежаваща приятност за кучетата. То е богато на протеин, калций и съдържа дейни бактерии, които могат да подобрят храносмилателната система на кучето. Просто не забравяйте, че би трябвало да купувате елементарни, естествени кисели млека и да избягвате всички артикули с спомагателни аромати, подсладители и захари.

7. Ябълка

 лабрадор яде ябълки

Ще хапвате ябълка за закуска? Не се тормозете да предложите на кучето си няколко резенчета. Ябълките освен са богати на фибри и витамини А и С, само че и почистват зъбите на вашето кученце и даже освежават дъха му.

8. Тиква

Този плодов зарзават е добър източник на фибри, бета-каротин и витамин А, тъй че ще бъде от огромна помощ за храносмилателна система на вашето кученце.

9. Зелен боб

Зеленият боб е страховит снакс за вашето куче. Той е с ниско наличие на калории, богат е желязо и витамини, доста е изобилен.

10. Овесена каша

Сварената и неподсладена овесена каша е чудесна почерпка за вашето куче. Тя е с високо наличие на разтворими фибри, което я прави доста подобаваща за стомаха, най-много при възрастни кучета или кучета с проблеми с храносмилателната система.

11. Броколи

Броколите са богати на витамини и са извънредно хранителни. Въпреки това, могат да провокират раздразнение на стомаха, в случай че се сервират в огромни количества.

Ако до момента не сте хранили кучето си с изброените храни, не забравяйте да му дадете доста малко количество, с цел да ревизирате реакцията му. При отрицателен резултат, неотложно се консултирайте с ветеринарен доктор. Много кучета могат да бъдат алергични към избрани храни, тъй че е най-добре да се подсигурите авансово.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР