Всички военнослужещи и цивилни, които бъдат командировани за обучение в

...
Всички военнослужещи и цивилни, които бъдат командировани за обучение в
Коментари Харесай

Промяна в закона ще задължи обучените за F-16 пилоти да служат поне 7 години

Всички военнослужещи и цивилни, които бъдат командировани за образование в чужбина, обвързвано със закупуването на нова техника, въоръжение или съоръжение за потребностите на армията, да бъдат длъжни да служат най-малко седем години. В противоположен случай те ще би трябвало да възстановят част от разноските.

Това предлага да се запише в Закона за защитата и въоръжените сили депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Милен Михов. Той внася предлагането си сред първо и второ четене на измененията в закона, готови от Министерството на защитата. Те касаят повдигането на възрастта за постъпване в армията до 40 години и предоставяне на опция да се служи и след навършване на години за пенсия.

Първите наранени от 7 годишната уговорка за наложителна работа ще бъдат подготвените водачи и техници, които да летят и обслужват закупените през предходната година осем самолета F-16 за 1.2 милиарда лв.. В предлагането е записано, че при разлъка с армията по-рано от този интервал, дължимата наказателна клауза ще се удържа от дължимите компенсации и други вземания, а в случай че парите не стигат се дава опция да се търсят и по реда на Гражданския процесуален кодекс.

В аргументацията на предлагането се показва, че за образованията се дават съществени суми и това е самобитна отбрана на инвестицията, направена от страната. Преди година институтът " РАНД корпорейшън " пресметна, че през 2018 година базовото образование на един водач за F-16 коства малко над 5.6 млн. $. Друг мотив е, че насъбраните познания и опит се осъществят едвам на третата година след образованието.

В началото на годината стартира теоретичното образование в България на бъдещите водачи на F-16. Предстои сполучливо приключилите тази част да бъдат изпратени в Съединени американски щати.

Ако препоръчаните текстове от депутата от Вътрешна македонска революционна организация се одобряват в бъдеще те биха засегнали военните и цивилните, които ще преминат образование около придобиването на нови машини за пехотата на стойност близо 1.5 милиарда лв. и нови многоцелеви кораби за съвсем 1 милиарда лв..

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите изтребители (52)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР