Всички влакове по маршрутите на основната гръцка железопътна компания Хеленик

...
Всички влакове по маршрутите на основната гръцка железопътна компания Хеленик
Коментари Харесай

Гърция протестира след влаковата трагедия

Всички влакове по маршрутите на главната гръцка железопътна компания " Хеленик трейн " не се движеха през вчерашния ден поради 24-часова стачка на жп чиновниците, към която се причислиха и две от линиите на столичното метро. Повод е злополуката сред два влака във вторник вечерта, при която по последни данни починаха 46 души. Броят им може да се усили, тъй като не е известна ориста на 19 души.
Според гръцките железничари нещастието е подбудена от неприятното положение на железопътната мрежа.
" Непрекъснатите ни претенции за назначение на непрекъснат личен състав, по-добро образование, само че на първо място за въвеждането на модерни технологии за сигурност бяха непрекъснато хвърляни в кошчето за отпадък ", се споделя в позиция на жп синдиката. Синдикалистът Василис Завоянис сподели за " Катимерини ", че главният проблем на жп линията Атина-Солун е, че не работят сигнализацията и дистанционното управление, а всичко е оставено на човешкия фактор. " Влаковете работят по същия метод, както преди 30 години. За да ви го кажа нагледно, това е все едно имаме дупка пред дома си. Знаем къде е и постоянно я заобикаляме, само че в някакъв миг падаме в нея. Това стана и в този случай. "
Транспортният министър Костас Караманлис подаде оставка в сряда. Той съобщи, че преди 3,5 години държавното управление е заварило железопътния превоз в положение, което не прилича на XXI век, и за жалост положените старания в този интервал не са били задоволителни, с цел да предотвратят сходен случай.
Образувано е наказателно произвеждане против началника на гарата в град Лариса, който е признал виновността си: " Допуснах неточност, насочвайки пътническия трен по линията, по която се движеше товарният ", цитира го в. " Катимерини ".  
Хиляда души стачкуваха пред постройката на " Хеленик трейн " в Атина. Стигна се до конфликти с полицията, която употребява сълзотворен газ и шокови гранати. Демонстрантите счупиха няколко прозореца, след което се насочиха към централния площад " Синтагма ", където отново имаше конфликти с полицията. Подобни митинги се организираха и в Солун.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР