Всички цивилни граждани в украинската столица могат да напуснат града

...
Всички цивилни граждани в украинската столица могат да напуснат града
Коментари Харесай

Русия посочи път на киевчани за напускане на града

Всички цивилни жители в украинската столица могат да изоставен града по автомагистралата Киев-Василкив. Този път за евакуация предложи представителят на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков.

" Тази посока е открита и безвредна. Още един път желая да подчертая, че съветските въоръжени сили нанасят удари единствено по военни обекти. Цивилните не са застрашени ", споделя Конашенков, представен от " Новости ".

" В Киев вилнеят въоръжени банди от мародери, мародери и националисти, които са се сдобили с оръжие вследствие на незаконното решение на управляващите да го раздадат безотговорно на популацията ", декларира още веднъж представителят на съветското МО.

Руските военни са придобили въздушно предимство над цялата територия на Украйна, съобщи още Игор Конашенков. Той рапортува и че украинските градове Бердянск и Енергодар са взети под надзор.

През последните 24 часа съветските военни са унищожили осем бойни машини " Бук М-1 ", станции за ориентиране на системите за противовъздушна защита С-300 и " Бук М-1 ", три радиотехнически поста със станции Р-14, четири бойни самолета на земята и един свален във въздуха военен аероплан.

Конашенков дава доклад за развиването на обстановката: От началото на " специфичната интервенция " съветските въоръжени сили са унищожили 1114 обекта от военната инфраструктура в Украйна. От тях 31 са командни пунктове и информационни възли. Унищожени са 314 танка и други бойни бронирани машини, 57 ракетни установки, 121 полеви артилерийски установки и минохвъргачки, както и 274 единици специфична военна техника.

Вчера от съветската войска за първи път призна за дадени жертви в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР