Всички тези високотехнологични автомобили успяват да преминат магическата бариера от

...
Всички тези високотехнологични автомобили успяват да преминат магическата бариера от
Коментари Харесай

Търсите си автомобил с над 1000 к.с.? Ето ви списъка

Всички тези високотехнологични коли съумяват да преминат магическата преграда от 1000 конски сили, макар че задвижващите им елементи се разграничават доста.

DANIEL CLOUGHER от уеб страницата hotcars споделя своя лист с колите с мощ от над 1000 к.с.

Възходът на хиперавтомобилите, които съчетават вътрешно горене, наложително пълнене и електрификация, оспорва обичайните суперавтомобили като най-висш авто знак на статус. Тези хиперавтомобили разполагат с над 1000 конски сили и оферират ново равнище на performance.

През 2024 година Tesla Roadster е на път да унищожи промишлеността на суперавтомобилите със своите впечатляващи характерности и технологии. С над 1000 конски сили и пробег от 1000 км този електрически автомобил уголемява границите на опциите на електрическите транспортни средства.

Други забележителни хиперавтомобили и суперавтомобили, като Lamborghini Revuelto, Mercedes-AMG One и Pininfarina Battista, също се включват в конкуренцията за превъзмогване на бариерата от 1000 конски сили. Тези коли съчетават мощни мотори с вътрешно горене с електрически мотори за реализиране на главозамайващи резултати.

Някога суперколите представляваха върховото достижение в автомобилните среди, само че с неотдавнашното развиване на технологиите за електрически автомобили таблиците стартират да се обръщат. Появява се нова вълна от свръхбързи модели, които се възползват както от мотори с вътрешно горене, по този начин и от наложително пълнене и електрификация, известни като „ хиперавтомобили “ – и за тях 1000 конски сили са единствено мястото, където “започва празненството ”.

Въпреки това, в тъкмо този времеви миг, разнообразни производители изследват разнообразни способи за превъзмогване на бариерата от 1000 конски сили, като кулминационната точка е многообразие от епични коли с висока продуктивност, които носят нещо друго.

Предлагаме ви лист, който включва някои от най-съблазнителните и дълго чакани модели, в това число данни за продуктивността, и несъмнено, всички те са с мощ над 1000 конски сили.

HotCars събра информация от разнообразни авторитетни източници, в това число Fastest Laps, Ultimate Specs и уебсайтовете на производителите, с цел да сформира тези 10 суперавтомобила, хиперавтомобила и електрическия автомобил с мощ над 1000 конски сили.

1. Електрически автомобил: Tesla Roadster 2024 година

Мощност: 1 020 конски сили 

Следвайки мястото, на което приключи истинският Tesla Roadster, тази последна итерация слага някои смели искания, които потвърждават какъв брой доста са напреднали технологиите за електрически автомобили с висока продуктивност. Марката дава обещание пробег от 1000 км, време под 2 секунди от 0 до 96 км/ч и надали не невероятна оптималната скорост от 400 км/ч – всичко това на впечатляващо конкурентна цена от 200 000 $.

Очаквани механически характерности

От 0 до 96 км/ч – 1,9 секунди
Максимална скорост – над 400 км/ч
Собствено тегло: Неизвестно
Мощност: над 1 020 конски сили 
Въртящ миг:  1423 Нм
Задвижване: EV, задвижване на всички колела

Естествено, защото става дума за Tesla, мощността се обезпечава само от електромотори, в действителност три, които ще изпращат сила към четирите колела. 

Tesla към момента не ни е предоставила точни данни, само че ни беше казано, че можем да чакаме стойности на север от 1020 к.с. и 1423 Нм въртящ миг, което е мощността, предлагана сега от Model S Plaid. Излишно е да споделяме, че когато най-сетне бъде пуснат на пазара, Tesla Roadster се чака да унищожи промишлеността на суперавтомобилите.

2. Суперавтомобил: 2024 Lamborghini Revuelto

Мощност: 1 001 конски сили

Revuelto е продължение на дългата линия от грандиозни суперавтомобили, почнала с Miura и траяла с Countach, Diablo, Murcielago и Aventador. 

Последният започва през 2011 година и след 12 години произвеждане най-сетне би трябвало да бъде сменен от този изумителен нов флагмански модел. Рецептата обаче е леко изменена, защото Revuelto към този момент се възползва от електрическо подкрепяне в допълнение към обичайния 6,5-литров V12 мотор.

Технически характерности:

От 0 до 96 км/ч – 2,4 секунди
Максимална скорост – 315 км/ч
Собствено тегло: 1771 кг
Мощност: 1 001 конски сили
Въртящ миг: 1000 Нм
Задвижване: Хибрид със приблизително ситуиран мотор, задвижване на всички колела

Три електромотора работят взаимно с V12, с цел да генерират общо 10001 конски сили и 1000 Нм въртящ миг. В резултат на това Revuelto може да развие 350 км/ч и да форсира от 0 до 96 км/ч за малко под 2,5 секунди. Още по-впечатляващо е, че Revuelto е plug-in хибрид, тъй че може да се движи единствено на електрическа сила в продължение на до 10 км.

3. Хиперавтомобил: 2022 Mercedes-AMG One

Мощност: 1 063 конски сили

Със сигурност никой различен автомобил не въплъщава по-добре това, което съставлява хиперавтомобилът, от този Mercedes-AMG One, с помощта на множеството технологии от Формула 1, които са включени в него. Разработването на този безумно комплициран шосеен автомобил от концепция до действителен автомобил лишава повече от 5 години и макар че желаната цена е над 2,5 млн. $, всичките 275 бройки бяха неотложно разпродадени.

Технически характерности

От 0 до 96 км/ч – 2,9 секунди
Максимална скорост – 350 км/ч
Собствено тегло – 1695 кг
Мощност: 1 063 конски сили
Въртящ миг: Неизвестно
Задвижване: Хибрид със приблизително ситуиран мотор, задвижване на всички колела

Без подозрение най-вълнуващата характерност на Mercedes-AMG One е неговият страховит мотор – 1,6-литровият турбоагрегат F1 развива зашеметяващите 1063 конски сили, макар че част от тази мощ се генерира от тройка електромотори, които са ситуирани на турбото, предния мост и коляновия вал.

Поради комплицирания темперамент на задвижващата система Mercedes-AMG не може да даде точна стойност на въртящия миг.

4. Електрически автомобил: 2022 Lucid Air Dream Edition Performance

мощ: 1 111 конски сили

В ослепителен контрастност с хардкор двуместния състезателен автомобил, показан нагоре, този Lucid наподобява много въздържан седан извън, само че спецификациите на мощността описват напълно друга история.

Това издание Air Dream Edition е най-бързият и най-мощен модел, основан от Lucid (до появяването на Sapphire с мощ 1234 к.с.), и е ясно, че те твърдо са се насочили към това да привлекат някои клиенти на Tesla Plaid.

Технически характерности

От 0 до 96 км/ч – 2,5 секунди
Максимална скорост – 278 км/ч
Собствено тегло – 2394 кг
Мощност: 1,111 конски сили
Въртящ миг: 1389 Нм
Задвижване: EV, задвижване на всички колела

Lucid употребява 118 kWh батерия и два електромотора, с цел да генерира впечатляващите 1111 к.с. и 1389 Нм, които са задоволителни, с цел да задвижат този тежащ 5280 кг фамилен автомобил до 96 км/ч от място единствено за 2,5 секунди и да продължат до 278 км/ч.

Подобно на доста други мощни електрически коли, мощността се изпраща към четирите колела, което изяснява шеметното ускоряване.

5. Суперавтомобил: Bugatti Chiron

Мощност: 1 479 конски сили

Малко са колите, които провокират такова неспокойствие, както Bugatti Veyron, който най-сетне заличи върха за скорост, подложен от McLaren F1 преди десетилетия. Вероятно тогава никой суперавтомобил не е имал „ по-големи обувки за запълване “ от Chiron. Френската марка направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че това продължение ще бъде шлагер за марката, с 8,0-литров W16 мотор с четири турбини, който е тъкмо толкоз голям, колкото звучи.

Технически характерности

От 0 до 96 км/ч – 2,3 секунди
Максимална скорост – 420 
Собствено тегло – 2043
Мощност: 1,479 конски сили
Въртящ миг: 1600 Нм
Задвижване: Средноразположен мотор, задвижване на всички колела

Чудовищният задвижващ елемент е в положение да изкара съвсем 1500 конски сили, което е изключително впечатляващо, когато се има поради, че Bugatti не се е насочило към никаква електрификация, с цел да реализира тези впечатляващи стойности.

След като водачът натисне мощно педала, този Chiron ще се катапултира от 0 до 96 км/ч за 2,3 секунди и няма да спре да форсира, до момента в който не доближи скорост от над 420 км/ч – впечатляващ връх, който прави чест на именитата марка и паметния Veyron, който я предшества.

6. Хиперавтомобил: 2021 Aston Martin Valkyrie

Мощност: 1 160 конски сили

Безспорно това е най-екзотичният и комплициран автомобил, създаван в миналото от английската марка, която е известна с това, че прави брутални първокласни коли и доставя превъзходни спортни или суперколи за суперзвезди. Цената на Valkyrie се прави оценка на 3 000 000 $, тъй че какво тъкмо обезпечава тази изнудваческа сума на щастливите купувачи?

Технически характерности

От 0 до 96 км/ч – 2,5 секунди
Максимална скорост – 354 км/ч 
Собствено тегло – 1354 кг
Мощност – 1 160 конски сили
Въртящ миг – 900 Нм
Задвижване – Хибрид със приблизително ситуиран мотор, задвижване на задните колела

В опит да „ вдигне летвата “ повече от всеки път, Aston Martin разпорежда създаването на мотора на именитите инженери от Cosworth, които от своя страна им дават демонски мощен и хибриден V12 мотор.

Не за хора със слаби сърца, Valkyrie изпраща всичките си 1160 конски сили към задните колела, макар че за тези, които са задоволително опитни да го ръководят, футуристичният хиперавтомобил ще форсира от 0 до 96 км/ч за 2,5 секунди и ще доближава оптималната скорост от 354 км/ч.

7. Електрически автомобил: 2022 година Pininfarina Battista

Мощност: 1 900 конски сили

Споделяйки конструкция от въглеродни нишки и задвижване с небезизвестния Rimac Nevera, хърватският хиперавтомобил е създаден въз основата на модела, който се оказа прекомерно парещ за водещия на The Grand Tour Ричард Хамънд, този грациозен хиперавтомобил в действителност е в челните редици на постижимото за електрическите технологии.

Очаквани механически характерности

От 0 до 96 км/ч -1,8 секунди
Максимална скорост – 349 км/ч
Собствено тегло –  2267 кг
Мощност – 1,874 конски сили
Въртящ миг – 2340 Нм

Задвижване – EV, задвижване на всички колела

С мощ от 1900 конски сили Pininfarina е освен един от най-мощните EV в света, само че и извънредно прелестен за окото, с помощта на стилния „ италиански костюм “ (екстериорен дизайн). Макар че мощността и въртящият миг са зашеметяващи, Pininfarina в действителност се радва на времето от 0 до 96 км/ч за 1,8 секунди – това е с цяла секунда по-бързо от Mercedes-AMG One с мотор F1!

8. Суперавтомобил: 2023 Zenvo TSR-GT

Мощност: 1 360 конски сили

Zenvo е по-малко прочут датски производител на суперавтомобили, който в последно време се концентрира върху създаването на някои съществени нови модели. Сред тях е TSR-S, който е насочен повече към преживяване на писта, до момента в който този TSR-GT е основан за високи скорости. 

Каросерията с ниско противодействие няма големи спойлери, което му разрешава да се плъзга по-лесно във въздуха и да развива скорости, които провокират марки като Bugatti и Koenigsegg в тяхната лична игра.

Очаквани механически характерности

От 0 до 96 км/ч 2,6 секунди
Максимална скорост 423 км/ч
Собствено тегло 1495 кг
Мощност 1 360 конски сили
Задвижване: Хибрид със приблизително ситуиран мотор, задвижване на задните колела

5,8-литров V8 мотор с две турбини е инструментът, виновен за производството на 1360 конски сили, нужни за задвижването на Zenvo до надали не правдоподобната оптималната скорост от 423 км/ч. 

Не са оповестени детайлности за цената на този „ палач “, само че цената на по-малкия TSR-S беше 1,8 милиона $, тъй че евентуално става дума за типичен случай на това, че в случай че би трябвало да питате, не можете да си го позволите!

9. Хиперавтомобил: 2024 Koenigsegg CC850

Мощност: 1 385 конски сили

Koenigsegg CC850 е характерен хиперавтомобил, защото вместо да гледа напред, шведската марка е върнала часовника обратно и е разгледала един от първите си модели, с цел да въодушеви тази безумно бърза машина.

Оригиналният CC8S е модерна легенда и обезпечава както силуета, по този начин и аналоговия темперамент на този CC850, макар че под елегантните линии се крие в действителност друг звяр.

Очаквани спецификации на продуктивността

От 0 до 96 км/ч – 2,5 секунди
Максимална скорост 450 км/ч
Собствено тегло 1384 кг 
Мощност 1 385 конски сили
Въртящ миг 1355 Нм
Задвижване: Среден мотор, задвижване на задните колела

Моделът CC8S дебютира през 2002 година и макар че разполагаше „ единствено “ с 655 конски сили, той въпреки всичко съумя да шокира света, като разви оптималната скорост от 389 км/ч. CC850 надгражда това с над два пъти повече конски сили, с помощта на 5,0-литровия V8 с два турбокомпресора (взет непосредствено от Jesko), което подсигурява, че този мегаавтомобил има способността да изуми с оптималната скорост от 450 км/ч, засрамвайки съвсем всички съществуващи хиперавтомобили.

10. Хиперавтомобил: Lotus Evija 2024 година

Мощност: 1 972 конски сили

Една от марките, които работят интензивно, с цел да преоткрият себе си, е Lotus, които неотдавна оповестиха, че скоро ще спрат да създават коли с ДВГ. Така че, предлага ли това скучно бъдеще за фамозната английска марка? Надали, както желае да покаже техният флагмански хиперавтомобил „ Evija “.

Очаквани механически характерности

От 0 до 96 км/ч – под 3 секунди
Максимална скорост – 320 км/ч
Собствено тегло – 1678 кг
Мощност – 1 972 конски сили
Въртящ миг – 1044 Нм
Задвижване – EV, задвижване на всички колела

Evija се възползва от общо четири електрически мотора, които работят дружно, с цел да произведат малко под 2000 конски сили! Lotus към момента не ни е дал точни данни за продуктивността, само че знаем, че 96 км/ч ще се реализират за под 3 секунди, а оптималната скорост ще бъде към 320 км/ч. Lotus очевидно към този момент не е остарялата британска марка, която в миналото беше.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР