Всички социални партньори, без Асоциацията на индустриалния капитал в България

...
Всички социални партньори, без Асоциацията на индустриалния капитал в България
Коментари Харесай

Бюджетът на НЗОК получи подкрепа от всички социални партньори. С едно изключение

Всички обществени сътрудници, без Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/, поддържаха или показаха кардинално единодушие за плана за Закон за бюджета на Нционалната здравно-осигурителна каса /НЗОК/ за 2024 година Това стана ясно на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие, заяви Българска национална телевизия.  Заложената в него сума от доходи и прехвърляния е 8 163 353 100 лв..

Според Асоциацията на индустриалния капитал в България промени в оферти проектобюджет на НЗОК не се виждат и това е съображение за АИКБ да се въздържи от поддръжка. От организацията означиха потребността от актуализация на националната здравна карта. " Смятаме, че здравноосигурителната система се нуждае от съответен проект за развиване, който да е гарантиран с съответни промени ", разяснява Добрин Иванов от АИКБ.

Българската стопанска камара (БСК) удостоверява кардиналната си поддръжка за проектобюджета на НЗОК, сподели Станислав Попдончев. От Българската търговско-промишлена палата /БТТП/ обявиха, че е регистрирана рекомендацията за повишение на средствата за профилактиката и предварителната защита на болесттите. " Даваме си сметка, че България е с най-ниски разноски в опазването на здравето в Европейския съюз и по тази причина би трябвало да се поставят старания за увеличение на тези средства. Има прогрес в този бюджет ", разяснява Цветан Симеонов от БТПП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР