Всички сме много щастливи. Говоря и от името на Европейската

...
Всички сме много щастливи. Говоря и от името на Европейската
Коментари Харесай

Шефка на европейския хандбал: Трудно бих намерила какво да променя на Европейския шампионат във Варна

" Всички сме доста щастливи. Говоря и от името на Европейската хандбална федерация. Всичко е покрай оптималното. Като се замисля какво бих трансформирала, ще ми е мъчно да намеря нещо. На първо място залата е доста хубава. Разполага с всичко належащо за такова събитие. Много е комфортно, че хотелът на формалните лица е толкоз близо. Може да отиваш до него и да се връщаш. Условията в хотела също са съвършени. И най-важното, което прави едно съревнование особено са хората. А хората от организационния комитет са в действителност благи и експерти. Притежават съвършения баланс сред това да бъдат благи и да бъдат експерти. Така че споделям благодаря на уредниците от мое име и от името на Европейската хандбална федерация “, сподели Марта Бон.

Тя разяснява и качеството на мачовете от Европейския шампионат във Варна. " Винаги съм се вдъхновявала какъв брой доста надарени играчи има от разнообразни страни. Както в страни, които са добре развити като Нидерландия, Чехия, Австрия, само че и в други, в които хандбалът към момента не е толкоз развъртян. Там също има играчи, които са в действителност надарени и аз ще съм доста щастлива да проследя техните кариери до най-високите равнища “, добави Бон.

Словенката описа повече и за програмата „ Respect your talent “, на която Европейската хандбална федерация държи извънредно доста. " Това е акция, която в действителност заслужава почит. Тя сплотява гения, който е доста нужен за спорт на най-високо равнище и уважението. Може би е значимо да загатна, че този план започва в рамката на Женския хандбален ръб, който управлявам сега и съм негов член през цялото време. Сега това е план на Европейската хандбална федерация. Той е доста значим за възпитанието на младите играчи в почит преди всичко към себе си. Да работят за развиването на плана. Но въпреки това да им припомня да почитат другите участници в кариерното развиване – треньори, публични лица, съдии, родители. В края на деня спортните клубове, уредниците, общините-домакини. Цялото общество. На в случай че искаш да уважаваш другите, първо би трябвало да уважаваш себе си “, вкарва ни в кухнята на плана Бон.

Малко хора знаят, че тя е индивидът, който открива за огромния хандбал българката Елизабет Оморегие През 2014 година я притегля в Крим Меркатор (Словения), където е треньор. През 2017 година Елизабет получава словенско поданство и от този момент се състезава за Словения.

„ Бих споделила, че това е орис. Чух за нея в верния миг. Трябва да загатна, че Лидия Боич от Хърватия загатна, че като пратеник я е видяла на едно учебно съревнование. После аз някак открих контактите на Елизабет. Беше повече вътрешен глас в сравнение с да имах информация за нея и да я познавам. Усетих, че това е гений. Разбира се, научих и житейската й история. Поканих я в Крим в Любляна – в действителност доста прочут хандбален клуб с огромна история, с 5 финала в Шампионската лига. За другите хора в клуба беше необичайно, че аз като треньор поканих толкоз млад и чужд играч и то от България, която не е толкоз известна със своя хандбал. Бих споделила, че имам още един специфичен гений. Когато видя един състезател са ми задоволителни 10 или дано са 60 минути да го виждам и чувствам нещо особено в тялото си. Бях сигурна, че тя ще се развие като състезател и по този начин стартира пътешествието. Пуснах я в Шампионската лига на 17-18 години. Това беше нещо особено. Доколкото знам няма треньор от другите тимове, който да е посмял да пусне толкоз млад и некомпетентен състезател. Но аз го направих и съм щастлива от това. Щастлива съм също по какъв начин тя израства в кариерата си. Тя е съвършен образец по какъв начин би трябвало да се развие една кариера. Има гений в цялото си тяло, само че това, което е в действителност значимо за мен е, че е в действителност прелестна персона и съм щастлива, че е топ равнище в европейския хандбал “, приключи Марта Бон.

Утре (9 юли) са полуфиналите и първите срещи за разпределение на местата от 5-о до 8-мо на Европейския шампионат по хандбал във Варна. България играе за 5-8 място, като първият ни мач е на следващия ден от 15,00 часа против Словакия. Полуфиналите са – от 17,30 часа Чехия – Нидерландия и от 20,00 часа Австрия – Финландия. Входът за Европейските шампионати е свободен. Всички срещи се предават непосредствено в ефира на B1B.BOX.

Снимки: Sportsphotographers
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР