Всички републикански пътища са проходими при зимни условия. Близо 800 машини обработваха

...
Всички републикански пътища са
проходими при зимни условия. Близо 800
машини обработваха
Коментари Харесай

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия. През нощта близо 800 машини обработваха настилките

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия. Близо 800 машини обработваха пътните настилки през нощта и тази заран.

За снегопочистване краткотрайно е ограничено придвижването на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път I-1 Ботевград – Враца и по път II-17 Автомагистрала „ Хемус “ – Ботевград на територията на област Враца, както и по път I-5 Русе – Бяла. Шофьорите на товарни коли над 12 тона е належащо да изчакат на място.

Временно е лимитирано придвижването на всички коли по път I-1 Видин - Враца в сектора Ружинци – Сумер на територията на област Монтана поради снегопочистване. Шофьорите на всички автомобили е належащо да изчакат на място.

Без ограничаване за всички превозни средства е прекосяването през Прохода на Републиката, „ Ришки ”, „ Котленски ”, „ Айтоски ”, „ Обзорски ”, „ Печинско ”, „ Предел ” и „ Рожен ”. Ограничено е движението на МПС над 12 т през проходите „ Троянски “, „ Петрохан ” и „ Шипка “, над 10 т през „ Вратник ” и „ Твърдишки ”, а над 3,5 т през „ Дюлински ” и „ Пампорово ”. Целогодишно са затворени за движение „ Златишки “ и „ Върбишки “.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ препоръчва на водачите на тежкотоварни моторни транспортни средства и на леки автомобили да потеглят на път единствено с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки указанията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи.

Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР