Всички проблеми, които се виждат в пенсионната система сега, са

...
Всички проблеми, които се виждат в пенсионната система сега, са
Коментари Харесай

АБВ: Проблемите в пенсионната система са резултат от промените миналата година

Всички проблеми, които се виждат в пенсионната система в този момент, са резултат от измененията, които бяха направени през предходната година. Така някогашният обществен министър Ивайло Калфин разяснява абсурда към новия метод на пресмятане на пенсиите. Калфин отхвърли обвиняванията че хаосът в системата стартира, когато той е обществен министър в кабинета „ Борисов 2 “. Що се отнася до идните евроизбори, от АБВ считат, че необятно ляво обединяване няма да има, поради нежеланието на управлението на Българска социалистическа партия това да се случи.


През 2018 година са признати 4 промени, свързани с пенсионната система. Две от тях към този момент отпаднаха - за възбраната държавни чиновници в пенсионна възраст да продължат да работят и за метода на пресмятане на осигурителния стаж, от което държавното управление в този момент се отхвърля.
Ивайло Калфин: Остават още две, които не престават да ощетяват пенсионерите и това са промени, направени в края на предходната година - едната е връщането на тавана за пенсиите - той трябваше да отпадне за новите пенсионери, и втората е застопоряване на коефициента за година стаж на 1,2.  Ивайло Калфин: Промените в пенсионната система са направени да се спестят пари Ивайло Калфин: Промените в пенсионната система са направени да се спестят пари
В студиото на "Още от деня " някогашният обществен министър Ивайло Калфин съобщи, че измененията в пенсионното законодателство са направени за страната да...

Калфин изрично отхвърли изказванието на Корнелия Нинова, че точно по негово време - през 2015 година стартират и проблемите в системата.
Ивайло Калфин: Ако бяха признати тогавашните оферти на Българска социалистическа партия за промени в пенсионната система, до този миг Национален осигурителен институт щеше да е банкрутирал. И това също мога да го потвърдя с цифри.  Няма да има ощетени от новата формула за пресмятане на пенсиите Няма да има ощетени от новата формула за пресмятане на пенсиите
Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов със обществения министър, представители на Национален осигурителен институт и синдикатите. Ако се окаже, че има неподходяща р...

Въпреки че диалозите с разнообразни леви обединения не престават, необятна лява коалиция явно няма да има на престоящите евроизбори - по този начин пък ръководителят на АБВ Румен Петков разяснява отводът на Българска социалистическа партия да се включи в съвещания.
Румен Петков: Очевидно, че Българска социалистическа партия не желае да се стигне до подобен мощен план. Очевидно, че това управление на Българска социалистическа партия не желае да смъкна ГЕРБ от власт.
По-рано, в утринния блок на Българска национална телевизия Румен Петков разяснява, че съгласно него Елена Йончева е постъпила неточно със Сергей Станишев, приемайки да бъде лидер на листата на Българска социалистическа партия. И би го посъветвал да не взе участие в идните избори за Европейски парламент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР