Всички политици, които са се срещали с Мартин Божанов-Нотариуса, всички

...
Всички политици, които са се срещали с Мартин Божанов-Нотариуса, всички
Коментари Харесай

Йордан Иванов: Всички политици, срещали се с Мартин Божанов-Нотариуса, да бъдат оповестени

„ Всички политици, които са се срещали с Мартин Божанов-Нотариуса, всички магистрати, които са се срещали с него, би трябвало да бъдат оповестени. Българските политици, когато вървят в студиата, би трябвало да споделят срещали ли са се “, уточни Иванов.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Йордан Иванов, народен представител от ПП-ДБ и заместник-председател на ДСБ.

Разследващите публицисти Марин Николов и Стоян Георгиев описаха за първото дело против Мартин Божанов и последната му среща с „ правораздаването “

„ В комисията в Народното събрания би трябвало да дадем гласност. Без поддръжката на прокуратурата тази комисия няма да стигне надалеч. Ако не беше убийството на Нотариуса, щяхме ли да стигнем дотук. Атанас Атанасов е получил в пощенската си кутия отчет с дефинирани връзки на съответни лица в правосъдната система, кой и по какъв начин е упражнявал напън, кои лица от правосъдната власт са получавали поддръжка. Това е плашеща скица за напън посредством правосъдната система. Не желая да разясня дали има имена на политици в отчета “, посочи депутатът от ПП-ДБ.

Незаконното държавно строителство

„ Не си представяме въпросът за легализиране на противозаконното държавно строителство да бъде позволен без ясна гаранция, че това няма повече да се случи и без да бъде понесена отговорност. Институционални гаранции могат да се дадат със законодателство, работещи институции и работещи регулатори. Става дума за скандалните планове, по които се носеха пари в торби. Трябва да се отпуши работата по тях, само че и да се понесе отговорност. Това ще стане с работеща Антикорупционна комисия “, добави Иванов.

Стоян Георгиев със специфичен репортаж и някои нови разкрития за автомагистралата

„ Не мога да отговоря за какво прокуратурата не си е свършила работата, само че би трябвало да се стартира работа по плановете. Правила за Антикорупционната комисия към момента няма, тъй като не е реализирано единодушие. Въпросът е лидерски “, уточни депутатът.

Имало е опит да се унищожават документи, които уличават участниците в схемата

„ Става въпрос за сектора сред Чирпан и Стара Загора. Той е противозаконен, тъй като не е пуснат в употреба, а по него се движат коли. Има още сектори в Северна България. Това е обвързвано с живота и здравето на хората. Проблемът е, че когато строителството дава отговор на нормите, само че няма строителни бумаги, би трябвало да има прийом “, разяснява зам.-председателят на ДСБ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР