Всички опити за намеса в делата на Руската федерация по

...
Захарова: Опитите за намеса в президентските избори ще се провалят

Снимка: Facebook

Коментари Харесай

Захарова: Опитите за намеса в президентските избори ще се провалят

Всички опити за интервенция в делата на Руската федерация по време на президентския избирателен развой са обречени на неуспех и ще имат последици за Запада. Това сподели на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в коридорите на Световния юношески фестивал.

„ Мога да ви уверя, че всички опити за интервенция във вътрешните работи на Руската федерация,

изключително по време на провеждането на нашите избори, са обречени, първо, на неуспех, и, второ, ще се върнат, с цел да ги преследват Запада “, добави още Захарова.

Дипломатът означи, че в осведомителното пространство на Литва продължава поредна акция за „ оклеветяване на идните избори в Русия “: литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис прикани западните страни да не признават резултатите от изборите.

„ Разбира ли, че в даден миг от историята някой може да направи същото с неговата страна, призовавайки жителите да не признават изборните резултати или да не вземат участие в изборите? “, уточни Захарова.

Според нея финландските медии „ са се фокусирали върху демонизирането на Русия и дискредитирането на нейното управление “.

„ Те просто стигат до точката на парадокса. Някои по този начин наречени финландски специалисти са съществено подготвени да приказват за опцията Москва да се употребява на президентските избори за „ практикуване на хибридно въздействие върху Финландия “. Защо Финландия е толкоз обезпокоена? Или тя, още веднъж дали той знае нещо? “ – добави дипломатът.

Съветът на федерацията насрочи избори за 17 март 2024 година Централната изборна комисия на Руската федерация реши гласуването да продължи три дни: 15, 16 и 17 март. Така това ще бъдат първите тридневни президентски избори в Руската федерация.

 

Източник: ТАСС /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР