Всички областни управителни спешно да проведат координационни срещи с общинските

...
Всички областни управителни спешно да проведат координационни срещи с общинските
Коментари Харесай

Преди очаквания старт на зимата: Премиерът с призив към областните управители да се подготвят

Всички регионални управителни незабавно да проведат координационни срещи с общинските управления, регионалните дирекции на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, регионалните пътни ръководства на Агенция „ Пътна инфраструктура “, регионалните дирекции на „ Пътна полиция “ и компаниите, ангажирани със снегопочистване, разпореди министър председателят акад. Николай Денков на регионалните шефове по отношение на идното захлаждане и предстоящите снеговалежи.
Целта е да се ревизира и удостовери готовността за работа на всички екипи още този уикенд и идните седмици, тъй че обитаемоте места в страната да посрещнат без проблеми зимните условия.
Червен код за рисково време е разгласен за събота. Той е в действие за Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе за снеговалежи. Там се чака да се образува снежна завивка над 30 см. след значителни снеговалежи, а вятъра ще бъде от мощен до плевел.
В останалата част на страната господства оранжевия код, като на някои места се чакат и мощни ветрове. Комбинацията сред дъжд, вятър и сняг се чака да провокира и поледици на доста места в страната.
Очакват се снегонавявания и преспи, което ще затрудни прекосяването през планинските проходи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР