Всички ние трябва да се вслушаме в гласовете на ГЕРБ

...
Всички ние трябва да се вслушаме в гласовете на ГЕРБ
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не можем хвърлим страната в хаос, не може да я върнем на ГЕРБ и ДПС

Всички ние би трябвало да се вслушаме в гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Те желаят нови избори. Те желаят още дестабилизация. Те желаят по-голяма политическа рецесия, тъй като знаят, че единствено при тези условия ще се върнат на власт.

Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов във връзка резултатите от оповестения запис на съвещанието на парламентарната група в петък. Според него реакцията на ГЕРБ и Движение за права и свободи е показателна какво желаят те – да останат непременно в играта, а по тази причина им би трябвало още по-голяма рецесия и още по-голям срив. Христо Иванов прикани партиите от ръководещата коалиция да се замислят дали желаят да обслужат този техен интерес.

“Въпросът е дали ще се поддадем на желанието на ГЕРБ и Движение за права и свободи да отидем на избори на правилото “След нас и потоп ”, с цел да се задържат на терен с Пеевски и Борисов напред. Или въпреки всичко ще имаме волята, лидерската отговорност и гражданската умереност малко да се оправим със личните си страшни възпаления и да помислим за страната ”, сподели той пред Българска национална телевизия и bTV.

Христо Иванов още веднъж удостовери, че записът от срещата е една естествена и рутинна политическа полемика, в която се дискутират разнообразни сюжети и аспекти на позиционирането на политическите играчи на терена. Именно по тази причина цялостният запис е качен на страницата на “Демократична България ”. В същото време той счита, че гербаджийската агитация се е пробвала да извади думи от подтекст и да ги преопакова пропагандно.

“Ако ние в този момент допуснем да отидем да избори заради някаква причина като изминал запис от един естествен политически диалог, ще обслужим ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това са политическите обединения, които желаят през избори в този момент да се изперат и да останат единствени на терен с обяснението “Ние сме ви отвратили от доста време, обаче единствено ние можем да се оправим ”, разяснява Иванов.

“Виждайки желанието на тези озъбени и опулени хора, които желаят да се докопат до властта, би трябвало ние да си зададем въпроса: “Това ли е, което желаеме да създадем със страната си ”, споделя той.

Христо Иванов съобщи, че разчита на депутатите от парламентарната група на “Има подобен народ ”, както и на всички останали политически играчи, да погледнат трезво на обстановката и да подходят отговорно във връзка с третия мандат.

“Парламентарната група на Има Такъв Народ би трябвало да реши подготвена ли е да заложи ориста на страната на прочувствена реакция или на предпочитание да бяга от отговорност от страна на техния началник или ще намерят метод да се върнат в процеса. Големият въпрос е какво вършим със страната си – в действителност ли сме подготвени поради това, че Слави Трифонов нещо не му хареса в политически диалог, да сурнем страната към идващото равнище на политическата рецесия ”, съобщи Иванов.

“Слави Трифонов го прави за четвърти път. Той си мисли, че това приключване на записа може да го употребява и да избяга от договарянията. По същия метод, по който си мислеше, че може да се скрие с тематиката Македония. И още веднъж преценката му ще бъде неверна ”, добави съпредседателят на “Демократична България ”.

Христо Иванов още веднъж прикани за политическа зрялост в участниците в договарянията, с цел да може да се сформира ръководство за справяне в наличните и идни рецесии, които чакат страната през есента и зимата.

“Проблемите пред България са доста по-сериозни от някакви средношколски страсти и шушукания. Хайде малко да сме по-зрели и да мислим повече за страната си, в сравнение с за своите мъчително възпалени ега. Все по този начин имаме сложна обстановка, която ще стане още по-трудна, когато пристигна зимата. Хората не желаят да ги занимаваме със себе си и своите усеща. Те желаят да поемем отговорност за положението на България ”, сподели още Иванов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР