Всички ние се опитваме да избягваме от нитратите в плодовете

...
Всички ние се опитваме да избягваме от нитратите в плодовете
Коментари Харесай

В кои плодове и зеленчуци има най-малко НИТРАТИ?

Всички ние се опитваме да заобикаляме от нитратите в плодовете и зеленчуците, само че това е задача невъзможна.

Нитратите съставляват азотни съединения, които попадат в едни от най-полезните храни посредством самото торене. Тяхната съществена цел е да ускорят процеса на напредък и зреене.

За страдание, една не дребна част от производителите, в устрема си да се конкурират с останалите, прекаляват с нитратите. Тогава в крайния артикул се натрупват остатъци, които се трансформират в нитрити и са не малко рискови за здравето на човек.

Хората, които знаят това, по всякакъв метод се пробват да странят от купешките храни, само че не постоянно съумяват.

Ако имате градина с дворно пространство и можете да отглеждате плодовете и зеленчуците по природосъобразен метод, то значи вие сте късметлии.
 НЕ допускайте тези неточности, при пазаруването на плодове и зеленчуци! НЕ допускайте тези неточности, при пазаруването на плодове и зеленчуци!
Когато отидем в магазина да пазарим, даже и да не ни трябват, ние като че ли по съвест към здравето си, постоянно оглеждаме и се стопираме на...

Какво да знаем за нитратите и къде те са минимум?

Както стана ясно от изписаното нагоре, не нитратите са нездравословни, а нитритите. Ако желаете да разберете в кои плодове и зеленчуци са минимум, ние ще ви отговорим на този въпрос.

Най-малко нитрати има в боба, картофите, чушките, доматите и краставиците. В ядките, плодовете и зърнените храни също се съдържат пренебрежимо малко нитрати. Можете да ги похапвате без проблем и няма защо да се тревожите, че ще навредят на здравето ви.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР