Всички говорят за вредите от пушенето. Вярно, това го знаем,

...
Всички говорят за вредите от пушенето. Вярно, това го знаем,
Коментари Харесай

Вредните навици, от които трябва да се откажем дори преди цигарите

Всички приказват за вредите от пушенето. Вярно, това го знаем, никой не спори, че цигарите не са положителни за нас. Но в живота на всеки човек има още няколко неприятни навика, които му носят щета всеки ден. Те отравят живота, а ние даже не виждаме по какъв начин става това и си мислим, че всичко е наред.

Ходим на фитнес, ядем салати, отхвърляме се от алкохола и пушенето, само че продължаваме да завиждаме, да таим обиди и непрекъснато да се оплакваме от живота. А може би е време да се откажем от всичко това?

Всеки от нас е изпитвал тези неща най-малко един път. Веднъж – както и да е, само че ние ги изпитваме доста по-често, а кой знае за какво не се тревожим доста от това – като че ли тези вътрешни токсини не въздействат на качеството на живота ни! А те въздействат, и още по какъв начин.

Практически всичко, което вършим, е ориентирано към постигането на едно само нещо – щастието.

Но в случай че тези глупави привички ви тровят, каквото и да вършиме, благополучие няма да намерите. И не по тази причина, че имате малко пари или другари, нямате обичан човек до себе си или забавна работа, а тъй като колкото и положителни условия да ви подмятна животът, вие все ще бъдете недоволни.

Ето и тези 4 ужасни навика, от които би трябвало да се откажете още през днешния ден:

1. Завистта

Тази проклетница не ни разрешава да се зарадваме нито от своите триумфи, нито от тези на другите. Социалните мрежи са едно от нещата към нас, което чудесно „ наторява ” завистта.

Социолози от университета в Юта направиха допитване измежду 435 студенти и схванаха, че от времето, което прекарваме в обществените мрежи, директно зависи отношението ни към личния ни живот. Колкото повече следим непознатия живот (и по-точно редактираното му за пред хора отражение), толкоз повече считаме, че другите живеят по-пълноценно и щастливо от нас.

В действителния живот обаче има задоволително злоба, която ни кара да тъжим поради неслучилия се живот и да имаме вяра, че сме се провалили.

Какво да вършим?

Ако даже за един ден промените местата си с различен човек (този, на който завиждате толкоз много), това по никакъв начин няма да ви хареса. Всички си имат своите премеждия и своите награди, и непознатите с нищо не са по-добри от нашите.

Не бива да се сравнявате с никого. Всеки има свое персонално минало, свои гении и благоприятни условия, проблеми и несгоди. Просто не сравнявайте – няма критерии, по които обективно да може да извършите това.

2. Обидата

Ако помислим какво е това засегнатост, ще разберем, че това е несъответствието на действителността с нашите упования.

Представете си да вземем за пример, че се спъвате на улицата, падате, удряте се неприятно и си разсипвате напазаруваните артикули. Близо до вас се намира кьорав бедняк. Разбира се, вие не очаквате от него да се хвърли да ви оказва помощ, по тази причина не можете да чувствате засегнатост към него. Виж, в случай че до вас стои ваш сътрудник или другар и просто следи по какъв начин пълзите по асфалта, събирайки разпилените домати и портокали, тогава бихте се обидили съществено – може би за цялостен живот.

Ако оставим настрани аргументите за обидата, тя съставлява мощна отрицателна страст, която задълго остава с нас. При всяко споменаване на този човек във вас избухва цялостен фойерверк от негативни усеща, а старите обиди са рискови за здравето като недолекувани контузии.

Какво да вършим?

За да не се разстройвате, би трябвало просто да не очаквате нищо от хората. Те нищо не ви дължат – нито да са учтиви и приятни с вас, нито да са загрижени, разбиращи и отзивчиви. Приемайте всичко такова, каквото е.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР