Всички големи поръчки за софтуера на държавния тотализатор през последните

...
Всички големи поръчки за софтуера на държавния тотализатор през последните
Коментари Харесай

ГЕРБ дала на Васил Божков всички големи поръчки за софтуера на тотото


Всички огромни поръчки за софтуера на държавния тотализатор през последните 10 години са отивали във компании или консорциуми с присъединяване на избягалия в Дубай хазартен необут Васил Божков. Това се е случвало даже в интервала, когато лотариите на Божков и държавното тото бяха директни съперници.

Разкритията направи във вторник служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов.

По негови данни от 2011 година насам всички по-значими поръчки на тотото, касаещи софтуера, се печелят от " Декарт " или от консорциуми, в които компанията взе участие (например консорциума " Галоа " ). Общата стойност на четири контракта, подписани в границите на 10 години, надвишава 20 млн. лв..

Договорът с " Декарт " е преустановен едвам при започване на юни тази година, откакто компанията влиза под номер 9 в листата на Съединени американски щати на глобените по световния закон " Магнитски " поради съгласуваност с Васил Божков.

" На 7.10.2011 година тотото афишира открита процедура по Закона за публичните поръчки с предмет: " Разработване и внедряване на осведомителни и информационни системи за приемане на
залози в действително време за хазартни игри, проведени от " Българския състезателен тотализатор ". Тя включва изцяло хардуерно и софтуерно съоръжение за два центъра за данни и 1700 броя терминални устройства. За реализатор е определен ", изясни Кузманов. По думите му в този консорциум вземат участие компаниите " Декарт " и " Ай Си Ес ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР