Всички дружества искат увеличение на тока, но това няма да

...
Всички дружества искат увеличение на тока, но това няма да
Коментари Харесай

Всички дружества искат поскъпване на тока, но няма да го получат

Всички сдружения желаят нарастване на тока, само че това няма да окаже въздействие на цената, тъй като Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще признае единствено тези разноски, които са безусловно нужни, и ще бъде предпазен публичният интерес. Това сподели ръководителят на КЕВР Иван Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Няма да допуснем никакво доста нарастване ", увери Иванов.

Председателят на КЕВР не посочи какъв брой тъкмо е поисканото нарастване от другите енергийни сдружения, само че уточни, че обособени сдружения са поискали повече от двойно нарастване на тока.

Българска социалистическа партия: Народът ли ще заплати сметката на задкулисието

По информация от Българска социалистическа партия сдружението ЧЕЗ, което обслужва Западна България и ев развой на промяна на собствеността, е поискало нарастване на нощната цена с 51%, на цената за достъп - с 35%, на цената за транспорт - с 34% и на дневната цена - с 5 на 100. Пресцентърът на партията се базира на формален отговор на КЕВР. По информация на водача на левицата Корнелия Нинова ЕВН, която обслужва Югоизточна България, е поискала нарастване на нощната цена с 5.4%, а на дневната с 6.9%, а " Енерго про ", работеща в Североизточна България, залага на приблизително нарастване с 5.5%. Нинова за следващ път попита дали правителтвото стои зад продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ и нардът ли ще заплати сметката.

ЧЕЗ: Кандидат - купувачът не е взел участие

Междувременно районният управител на ЧЕЗ за България Карел Крал разясни в изявление за " Фокус ", че делът на компанията при образуването на цената по веригата произвеждане - транспорт - систематизиране - доставяне е едвам 8.39 на 100, а най-голямата тежест е в производството, в което сдружението не взе участие. В отговор на въпрос той посочи, че претендент купувачът на българския бизнес на ЧЕЗ - сдружението " Инерком България ", не е взел участие при правенето на ценовото предложение до КЕВР и че лихвите по заемите, с които се чака да бъде платена договорката, не са включени в плановете.

Заявките на трите сдружения са за интервала 1 юли 2018 година - 30 юни 2019 година, а регулаторът ще вземе решение в края на юни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР