Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават

...
Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават
Коментари Харесай

Явор Гечев: Всички донесени от водата дърва в Карловско остават за хората

Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават за хората – те няма да заплащат за тях. Това разгласи служебният министър на земеделието Явор Гечев в студиото на „ Тази заран “. Има доста спекулации, само че никой няма да заплаща никакви дърва. Материалът се износва в хранилища, избрани от кметовете на обитаемоте места и по-късно се разпределя на хората, сподели Гечев. По думите му се чака да се добият към 10 хиляди кубика.



Той разяснява, че в документите за дърводобив не са открити нарушавания, само че това е на хартия. Дали това подхожда на място, занапред ще разберем. Всичко би трябвало да става пред очите на медиите. Щом локалните хора имат подозрения за дърводобива в региона, ние сме длъжни да се съобразим с тях, разяснява Гечев.

Относно данните, че в региона е имало компрометирани насипи около реката, Гечев разяснява, че ще бъдат тествани всички наставления към напоителни системи.

Нямаме проблем със средствата за компенсации, само че хората би трябвало да заявят унищожените територии в документи. Има и бумащина, която би трябвало да се свърши, сподели още Гечев.

Относно идните през уикенда превалявания, земеделският министър сподели, че се надява природата да ни пощади. Нека имаме още малко хубаво време, да укрепим дигите, да се отпушат коритата, сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР