Всички български граждани, пътуващи от България, могат да влизат в

...
Всички български граждани, пътуващи от България, могат да влизат в
Коментари Харесай

Отпадат PCR тестовете за българи, пътуващи до Нидерландия

Всички български жители, пътуващи от България, могат да влизат в Нидерландия без авансово PCR тестване за COVID-19. Отпада условието и за 10-дневно карантиниране след идване в страната, оповестяват от Министерство на външните работи във вторник.

Новите по-леки условия са в сходство със заложената цветова подредба, съгласно която страната ни към този момент попада в " жълта " категория във връзка с епидемиологичния риск. Тестовите и карантинни условия остават за идващите в Нидерландия от високорискови страни с " оранжев " и с " червен " код.

Няколко дни по-рано, холандското държавно управление вкара смяна и в условията за тестване на директно преминаващите пасажери, показват от Министерство на външните работи.

Съгласно новите правила наложителното тестване на директно преминаващите пасажери през летище Schiphol в Амстердам отпада, без значение от цветовата подредба на страната, от която идват. Всички, които се прекачват на летището, са освободени от условието и не е належащо да показват негативен тест.

Условието е трансферните пасажери да престояват на летището не повече от 24 часа, без да напущат избраната за това зона. Правилото се ползва за полети на KLM Royal Dutch Airlines, както и за прехвърляния на други превозвачи през Schiphol.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР