Всеки знае какво е чувството да се събудиш, с онези

...
Всеки знае какво е чувството да се събудиш, с онези
Коментари Харесай

Тъмни кръгове под очите – Причини и лечение

Всеки знае какво е възприятието да се събудиш, с тези огромни тъмни кръгове, изпъкващи под очите ти.

Никой не желае да наподобява като зомби, при започване на деня!

Тъмните кръгове под очите са проблем, който изтезава хиляди хора по света.

С течение на времето кожата естествено губи колаген и изтънява, тъй че без значение от това какъв тип кожа имате или какъв брой добре се грижите за нея, вените неизбежно ще стартират да се демонстрират през тънката кожа към очите ви.

Излагането на слънце форсира процеса на разграждане на колаген, тъй че най-хубавото ви оръжие против кръговете под очите са дисциплинирани и поредни привички, както и всекидневно потребление на слънцезащитен крем.

Причини за появяването на тъмни кръгове под очите

Има редици фактори виновни за появяването на тъмни кръгове под очите, отмалялост, генетика, алергии и други.

Ето най-честите аргументи за тъмни кръгове под очите :

Възраст

С годините кожата ви изтънява, губи мазнините и колагена, нужни за поддържане на еластичността на кожата. Когато това се случи, кръвоносни съдове стават по-видими, причинявайки потъмняване на региона под очите ви.

Умора

Недоспиването и претоварването може да доведат до образуването на тъмни кръгове под очите ви.

Липсата на сън също може да докара до струпване на течност под очите ви, което ги кара да наподобяват подпухнали. В резултат на това тъмните кръгове, които виждате, в действителност могат да бъдат сенки, хвърлени от подпухналите ви клепачи.

Алергии

Алергичните реакции и сухота кожа към очите могат да провокират тъмни кръгове.

Когато имате алергична реакция, тялото ви освобождава хистамини като отговор на нездравословните бактерии. Освен причиняването на дискомфортни признаци като сърбеж, зачервяване и подпухнали очи – хистамините също карат кръвоносните съдове да се разширят и да станат по-видими под кожата ви.

Напрежение в очите

Ако гледате дълготрайно време тв приемника или компютъра това може да докара до доста натоварване на очите ви. В резултат на това кожата към очите ви може да потъмнее.

Дехидратация

Когато тялото ви не получава задоволително количество вода, кожата под очите ви стартира да наподобява изтощена, това може да докара до появяването на тъмни кръгове под очите.

Прекомерно излагане на слънце

Прекомерното излагане на слънце може да накара тялото ви да създава остатък от меланин, пигмента, който обезпечава на кожата ви цвят. Твърде доста слънце може да докара до увеличена пигментация и появяването на пигментни петна към очите.

Генетика

Семейната история също играе роля в развиването на тъмни кръгове под очите ви.

Това може да е наследствена линия, следена при започване на детството, и може да се утежни с придвижване на възрастта или постепенно да изчезне. Предразположението към други медицински положения – като заболяване на щитовидната жлеза – също може да докара до тъмни кръгове под очите ви.

Как да се избавим от тъмните кръгове под очите в домашни условия

Лечението на тъмните кръгове зависи от главната причина. Има обаче някои домашни средства, които могат да оказват помощ за справяне с това положение.

Някои от най-често срещаните способи включват:

1. Студен компрес

Сутрин или вечер – или още по-добре, заран и вечер – прилагайте леден компрес за към 10 минути.

Ако имате маска за сън, която можете да държите в хладилника си и да я изваждате два пъти дневно, това е най-лесният метод да изпробвате този способ за понижаване на тъмните кръгове. Почиствайте маската няколко пъти седмично!

2. Краставици

Всички сме виждали краставици, употребявани като студени компреси по малкия екран и във филми – само че в действителност ли работят?

Всъщност краставиците имат изсветляващи и леки стягащи свойства, тъй че можете да употребявате резени краставици, с цел да успокойте очите по натурален метод.

За да опитате този способ два пъти дневно, нарязвате прясна краставица на дебели филийки и охлаждате за 30 минути. След това оставете резените върху очите си за 10 минути. Изплакнете региона към очите с топла (но не гореща) вода след приложимост.

3. Сок от краставица и сок от лимон

Ако филийките краставица не ви правят работа, пробвайте да смесите равни елементи пасирана краставица и лимонен сок, това използвайте тампон за грим, с цел да нанесете върху тъмните кръгове под очите. Оставете разтвора върху кожата си за 15 минути и по-късно изплакнете с топла вода.

Внимавайте да не попадне лимонен сок в очите ви!

4. Розова вода

Розовата вода не просто мирише фантастично – тя също може да успокои и подмлади изтощената кожа.

Подобно на краставицата, тя има леко стягащо деяние, тъй че може да работи като тонер за кожата. Просто накиснете памучните тампони за разчистване на грим в розова вода за няколко минути и по-късно сложете напоените тампони върху затворени клепачи. Оставете ги за към 15 минути два пъти на ден.

5. Домати

Доматите са с високо наличие на ликопен, вещество, което е чудесно за вашето сърдечно-съдово здраве, зрение и кожата ви.

Ликопенът може да помогне за основаването на по-мека, еластична кожа, както и да понижи появяването на тъмни кръгове под очите.

Смесете равни елементи доматен сок с лимонен сок и по-късно използвайте тампон за грим, с цел да нанесете върху региона под очите. Оставете разтвора за 10 минути и по-късно изплакнете с топла вода, два пъти на ден.

Внимавайте да не попадне лимонен сок в очите ви!

Ежедневната потреблението на вкусно смути приготвено с доматен сок, лимонен сок и листа от мента, също ще помогне за възстановяване на цялостното ви здраве, както и на кожата ви.

6. Студени торбички за чай

Студените компреси или охлаждащата маска за сън, могат да бъдат сменени с торбички чай.

Много чайове като зеления чай имат спомагателното преимущество на антиоксидантите, които имат противовъзпалителни свойства, те спомагат за усмиряване на напрегнатите капиляри в региона на очите ви.

За да употребявате торбички със леден чай като компрес, накиснете торбичка чай в чиста вода и поставете в хладилника за 30 минути. След това наложете торбичките с чай върху очите си. Оставете за към 10 минути два пъти на ден и изплакнете лицето с топла вода.

7. Картофи

Картофите са неочакван източник на доста витамин С, който с изключение на всичко друго е превъзходен за синтеза на колаген за поощряване на по-здрава и по-млада кожа.

За да употребявате силата на витамин С за лекуване на тъмни кръгове под очите, настържете малко картофи. Извлечете сока от картофа и накиснете няколко тампона за грим. Поставете тампоните върху очите си за към 10 минути и по-късно изплакнете с топла вода.

8. Студено мляко

Млечните артикули като млякото са превъзходен източник на витамин А, който съдържа ретиноиди, които са чудесни за поддържане на свежа и млада кожата.

За да спечелите изгодите от витамин А на млякото, накиснете за известно време тампон за грим в купа със студено мляко. Използвайте напоения тампон, с цел да нанесете млякото върху тъмните кръгове под очите и го оставете да престои към 10 минути, два пъти на ден. Изплакнете с топла вода.

9. Портокалов сок

Тъй като портокаловият сок има високо наличие както на витамин А, по този начин и на С, той може да помогне за премахването на тъмните кръгове под очите ви.

Добавете няколко капки глицерин към портокалов сок, накиснете памучен тампон и наложете върху кожата си под очите. Ще се възползвате от преимуществата на портокаловите витамини, както и естествения искра който ще ви придаде глицерина.

10. Масло от витамин Е

Витамин Е оказва помощ в битката с тъмните кръгове под очите и бръчките. Преди лягане през нанесете капка масло от витамин Е върху тъмните кръгове, като деликатно го втривате в кожата с масажиращи придвижвания. Оставете маслото върху кожата си за една нощ и на сутринта изплакнете с топла вода.

Вижте още:

11. Куркума

Още един мощен, натурален антиоксидант и противовъзпалително средство, куркумата понижава тъмните кръгове.

Смесете малко куркума на прахуляк със сок от ананас, с цел да създадете гъста паста. Нанесете тази примес върху кръговете под очите си и оставете за към 10 минути. Отстранете сместа с топла и влажна забрадка.

12. Яжте повече мрачен шоколад

Ето вашето опрощение да се насладите на късчета шоколад, богатите на флавоноиди храни като мрачен шоколад защищават от нездравословното влияние на ултравиолетовите лъчи, като по този метод забавят процеса на стареене, породен от прекалено много излагане на слънце.

13. Яжте повече сьомга

Омега 3 мастни киселини може да се откри в храни като сьомга и орехи. Тези мастни киселини усъвършенстват притока на кръв към кожата и по този метод оказват помощ в битката с тъмните кръгове под очите.

14. Кокосово масло

Като мощно естествено и нежно противовъзпалително средство, кокосовото масло е ефикасен способ за изсветляване на тъмните кръгове под очите.

Кокосовото масло овлажнява кожата предотвратява бръчките и фините линии под очите. Използвайте кокосово масло като масло от витамин Е: втрийте го в региона под очите, оставете го да работи една нощ и по-късно го изплакнете заран.

Вижте още:

15. Ограничете потреблението на сол и пийте повече вода

Когато тялото ви няма задоволително вода, само че има прекалено много сол, можете да изглеждате и да се чувствате подпухнали и подути. Кожата към очите ви е изключително тънка и уязвима на дехидратация.

16. Ограничете потреблението на алкохол

Солта е неприятна, само че нищо не ви дехидратира по този начин като алкохола. Спомняте ли си последния махмурлук? Ето за какво очите ви наподобяват зачервени и подпухнали сутринта по-късно.

Винаги, когато е допустимо, консумирайте най-много от две напитки, пийте доста вода, преди да си легнете, и нанесете нощен крем или тежък овлажнител към очите.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР