През целия ви живот кожата ви ще бъде повлияна от

...
През целия ви живот кожата ви ще бъде повлияна от
Коментари Харесай

Добри и лоши съставки в един овлажнител за лице

През целия ви живот кожата ви ще бъде повлияна от възрастта, факторите на метода на живот и сезоните. Добрият овлажнител за лице е в основата на всяка рутинна грижа за кожата и оказва помощ да поддържате тена си лъчезарен и предпазен всеки ден.

Докато кожата ви се трансформира, здравословният овлажнител ще я подхрани и отбрани. За страдание, доста овлажнители на пазара съдържат нездравословни съставки, които са постоянно срещани в доста артикули за грижа за кожата.

Четенето на етикета и знанието какви съставки да избягвате ще ви помогне да изберете зелен и чист овлажнител, на който можете да разчитате за години напред!

Овлажнител за лице – съставки които да избягвате

Изборът на верния овлажнител е решаваща стъпка във всяка рутинна грижа за кожата, защото той играе основна роля за поддържането на здравето и хидратацията на кожата.

Въпреки това, не всички овлажнители са идентични и някои може да съдържат съставки, които евентуално могат да навредят или раздразнят кожата.

В тази публикация ние изследваме основните съставки, които би трябвало да избягвате в овлажнител за кожа, с цел да сте сигурни, че вашият режим на грижа за кожата предизвиква здрава, сияйна кожа без никакви неподходящи резултати.

1. Парабени

Една от най-горещо обсъжданите съставки в грижата за кожата са парабените. Парабените са консерванти, намиращи се в козметика за грижа за кожата и други артикули за хубост.

Те могат да бъдат под формата на метил-, пропил- и изобутил парабени и други Създателите на формули обичат парабените, тъй като са евтини, имат дълъг период на валидност и са универсални.

Въпреки това, защото изследване през 2004 година разкри, че парабените са евентуално нездравословни, тяхната приложимост стана необятно обсъждана.

Ако се интересувате от поддържане на чиста рутина за хубост, потърсете овлажнител без парабени.

2. Синтетични аромати

Знаете ли, че когато един артикул изброява „ мирис “ като съставна част, той може да съдържа стотици обособени съставки?

Това включва изкуствени багрила, формалдехид, невротоксини, толуен и други нездравословни съставки.

Известно е, че ароматът предизвиква алергични реакции и раздразнение на кожата, тъй че не би трябвало да бъде съставна част във вашия овлажнител.

3. Алкохол

Алкохолът е друга необятно обсъждана съставна част в грижата за кожата. Ако алкохолът е посочен като съществена съставна част във вашия овлажнител, това евентуално ще аргументи някои проблеми.

Това е изключително правилно, в случай че е посочен като SD алкохол, денатуриран алкохол или изопропилов алкохол.

Алкохолът изсушава кожата, нарушава функционалността на нейния микробиом, усилва производството на мазнини и поврежда повърхността на кожата.

4. Силикон

Силиконът е прочут с това, че прави овлажнителите и другите артикули гладки и копринени.

Освен това оказва помощ за възстановяване на външния тип на кожата, придавайки й тип без пори.

За страдание, това значи, че силиконът работи сходно на „ пластмасова обвивка “ за вашата кожа.

Въпреки че задържа влагата, той също улавя масло, нечистотия и мъртви кожни кафези. Това може да утежни акнето и сензитивната кожа.

И защото силиконът е толкоз добър при образуването на този пласт, той може да попречи на други хранителни субстанции да обхванат в кожата ви, в случай че нанесете артикули за грижа за кожата.

Освен гладкия външен тип, силиконът не обезпечава стойност на вашия овлажнител. Не съдържа хранителни субстанции, които ще подобрят здравето на вашата кожа.

5. Изкуствени оцветители

Не всички оцветители в грима и грижата за кожата са токсични. Много марки за натурална козметика употребяват естествени растителни или минерални пигменти.

реклама

Въпреки това, доста артикули за грижа за кожата, в това число овлажнители, разчитат на багрила като въглищен катран или синтетични багрила.

Боята каменовъглен катран е примес от изкуствени оцветители, които включват химикали като толуен, ксилол и бензен.

6. Натриев лаурил сулфат (SLS)

SLS е постоянно срещан пенообразуващ сътрудник, който се намира в почистващи препарати и някои овлажнители.

Той може да бъде прекомерно недодялан за кожата, причинявайки сухота и неспокойствие.

Изберете овлажнители без сулфати, които разчитат на по-нежни почистващи сътрудници, с цел да избегнете премахването на естествените мазнини от кожата.

Съставки, които да търсите в овлажнител за лице

И по този начин, какви съставки би трябвало да търсите в овлажнителя? Ето пет естествени съставки, които включват някои съществени преимущества във всяка рутинна грижа за кожата.

1. Матча зелен чай

Мощен, подсилващ кожата антиоксидант, зеленият чай матча естествено оказва помощ за усмиряване на кожата.

Matcha също съдържа епигалокатехин галат (EGCG), който оказва помощ за равнене на тена на кожата.

Плюс това, EGCG може да помогне за увеличение на антиоксидантните резултати на витамините С и Е, които също се намират в матча.

2. Сквалан, получен от маслини

Скваланът, получен от маслини, оказва помощ за балансиране на производството на мазнини, защото има качества, сходни на човешкия себум.

Това значи, че е лек и се всмуква елементарно. Освен това скваланът минимизира появяването на фини линии и бръчки, като обезпечава здравословна хидратация на кожата и управлява блясъка.

3. Авокадо

Авокадото е цялостно със здравословни мазнини, витамини, минерали и други хранителни субстанции.

Съдържа огромно количество витамин Е и лецитин, като и двата оказват помощ за хидратиране и навлажняване на кожата.

В допълнение, кожата ви елементарно всмуква тези хранителни субстанции, тъй че да може да извлече изгодите незабавно.

4. Масло от конопено семе

Маслото от конопено семе е леко и универсално масло за грижа за кожата. То овлажнява кожата ви, без да запушва порите и оказва помощ за ръководството на производството на мазнини от кожата ви.

Маслото от конопено семе също съдържа мастни киселини като линолова киселина, която предизвиква обмяната на клетките, което може да помогне за понижаване на появяването на стареене.

Натриев PCA

Sodium PCA е кондициониращ сътрудник, получен от естествената аминокиселина пролин, която е известна със способността си да усъвършенства еластичността и хидратацията на кожата.

PCA подхранва кожата с помощта на способността си да задържа 250 пъти тежестта си във вода, което усъвършенства външния тип на обезводнена и зряла кожа.

Добри и неприятни съставки в един овлажнител за лице – Обобщение

Прецизният метод към съставките във вашия овлажнител е от значително значение за поддържането на здрава, сияйна кожа.

Като избягвате евентуално нездравословни добавки като парабени, аромати, минерални масла, алкохол, SLS, сътрудници, освобождаващи формалдехид и синтетични оцветители, можете да извършите осведомен избор, който способства за подхранен и преуспяващ загар.

Дайте приоритет на артикули с транспарантно етикетиране и формули, предопределени да поддържат благосъстоянието на вашата кожа.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР