Чудили ли сте се защо всъщност има различни процедури за

...
Чудили ли сте се защо всъщност има различни процедури за
Коментари Харесай

Разлика между дневен и нощен крем за лице

Чудили ли сте се за какво в действителност има разнообразни процедури за грижа за кожата денем и през нощта? Наистина ли има разлика сред дневен и нощен крем за лице в козметичния си боеприпас?

Има огромна разлика сред дневната и нощната грижа за кожата. Ако се отнасяте съществено към грижата за кожата си, би трябвало да имате и двете!

Използвайки вярната грижа, вие забавяте естествения развой на стареене на кожата си и колкото по-рано започнете, толкоз повече кожата ви ще ви възнагради в бъдеще.

Разлика сред дневен и нощен крем за лице – Как работи дневен крем за лице?

Дневните кремове (известни още като овлажнители) са предопределени за утринна рутинна грижа за кожата.

Той ще обезпечи на кожата целодневно хранене, хидратация и най-много отбрана. Когато на открито има светлина, кожата е в предпазен режим.

През деня кожата е изложена на доста фактори, които биха могли да я увредят. Те включват слънчева светлина, замърсяване, смог, прахуляк, синя светлина и други

Ето за какво дневните кремове са оборудвани с UV филтри, антиоксиданти, витамини и други субстанции за отбрана против тези нашественици.

Ако не защитим кожата, това може да остави последици върху кожата под формата на прибързано стареене и формиране на пигментни петна.

Основни съставки в дневния крем за лице

Често можете да намерите съставки в дневните кремове, които защищават кожата от неподходящите въздействия на времето.

Поради тази причина е добре да сменяте кремовете съгласно сезона. През лятото избирайте артикули с по-лека консистенция, през зимата, в противен случай, заложете на по-плътен крем.

Въпреки че дневният крем от време на време може да се похвали със свойства срещу стареене, той нормално е овлажняващ и има по-малко дейни съставки като ретинол или разнообразни киселини. Има елементарна причина за това.

Тези субстанции са чудесни против бръчки и други признаци на стареене на кожата, само че въпреки това вършат кожата по-чувствителна към слънчева светлина.

Комбинацията от тези субстанции и ултравиолетовите лъчи може да остави прелестно леке ​​върху кожата под формата на обрив, зачервяване и така нататък

Следователно хидратиращите кремове и серуми, които употребявате, би трябвало да съдържат най-вече антиоксиданти, като витамин Е. Също по този начин и мощно овлажняващи и защитни субстанции, като хиалуронова киселина, които ще заздравят и подкрепят кожата в битката с външните агресори.

От друга страна, е малко евентуално да намерите съществени дейни субстанции срещу стареене като алфа-хидрокси киселини, гликолова киселина и ретинол в дневните кремове за лице. Защото те могат да причинят раздразнение на кожата, когато са изложени на слънчева светлина.

Що се отнася до текстурата, множеството дневни кремове имат по-лека консистенция, която бързо попива в кожата, тъй че е съвършен и като основа за грим.

Разлика сред дневен и нощен крем за лице – Как работи нощния крем за лице?

Нощните кремове са предопределени за рутинна грижа за кожата през нощта. През нощта кожата ни към този момент не е изложена на нездравословни външни фактори, и към този момент не е в предпазен режим, тъй че може да се възвърне естествено по време на сън.

В допълнение, микроциркулацията в кожата естествено се усилва през нощта и кислородът прониква по-добре в клетките.

Тогава кожата е най-отворена за приемане на нужните хранителни субстанции. Ето за какво главната задача на нощния крем е да подтиква регенерацията и да обезпечи на кожата нужната доза хранене и хидратация.

По време на регенерацията нощният крем оказва помощ за възобновяване на уврежданията на кожните кафези, породени от външни въздействия денем, и понижава признаците на стареене и пигментацията на кожата.

В съпоставяне с дневния крем, нощният нормално има по-плътна, по-богата и по-мазна консистенция, която се всмуква постепенно в кожата.

През нощта не ви пука дали кожата ви наподобява лъскава или мазна. В последна сметка и по тази причина нощният крем не е доста подобаващ като основа за грим.

Но по-тежката, по-плътна текстура има смисъл. Това е по този начин, тъй като кожата ни естествено губи вода през нощта.

реклама

Затова по-плътният крем може да помогне за запечатването на влагата, дружно с дейните съставки, които се освобождават последователно по време на сън. По този метод кожата ви да наподобява отпочинала и освежена заран.

В допълнение, по-плътната консистенция предотвратява изсушаването на кожата заради дейни субстанции като ретинол, които могат да имат изсушаващ резултат, когато се употребяват прекалено.

Основни съставки в нощния крем за лице

Нощните кремове нормално съдържат по-висока централизация на дейни субстанции от дневните.

Освен това, с помощта на обстоятелството, че нощният крем се употребява единствено през нощта, високоефективни съставки за подмладяване на кожата могат да се притекат на помощ на кожата.

Една такава съставна част е ретинол, съгласно проучванията той спомага за стимулиране на клетъчното възобновяване и производството на колаген и даже обръщат забележимите признаци на UV увреждане.

Не се прибавя към дневните кремове по една елементарна причина. Ретинолът, AHA киселините, гликоловата киселина и доста други дейни съставки срещу стареене са фотосенсибилизиращи. Това покачва чувствителността на кожата към слънцето.

Тази сензитивност може да аргументи зачервяване, лющене или сърбеж на кожата.

Често се употребяват и хиалуронова киселина за обезпечаване на хидратация, коензим Q10 за попречване на стареенето на кожата. Пептидите пък са за стягане и изглаждане и витамин А за подкрепяне на производството на колаген.

Нов шлагер, наименуван Bakuchiol, също не би трябвало да остане неусетен. Това е естествена опция на ретинола, която не е фотосенсибилизираща и няма странични резултати. Следователно може да се употребява и в крем за лице.

Можете ли да употребявате нощен крем денем и противоположното?

Това е въпрос, който доста от нас си задават: „ Мога ли да нанасям дневен крем през нощта и нощен крем денем? “.

Ако сте съществени в грижата за кожата, не го правете. Специалният състав на крема за кожа, в случай че се употребява в несъответствуващ миг, няма да е от изгода за кожата и няма да бъде ефикасен.

Ако нанасяте дневен крем през нощта, бихте натоварили кожата излишно с UV филтъра, съдържащ се в него.

Дневният крем евентуално няма да ви обезпечи нужното хранене и хидратация, от които кожата ви се нуждае по време на етапа на възобновяване през нощта.

Може също по този начин да попречи на естествените процеси на възобновяване на кожата.

Що се отнася до потреблението на нощен крем денем, нито вие, нито кожата ви ще останете удовлетворени.

Използването на нощен крем денем може да докара до това, че кожата ви не е задоволително предпазена от слънцето и други външни агресори, заради неналичието на защитни съставки.

Освен това някои нощни кремове могат да съдържат сенсибилизиращи съставки, които в допълнение ще нарушат защитната функционалност на кожата.

Освен това, плътната текстура на нощния крем може да провокира чувство за тежест и лоен тип, което евентуално никой от нас не желае.

По-мазната текстура също не разрешава на грима да залепне добре върху кожата, което може да аргументи неравномерен тип.

Ето за какво постоянно е добре да употребявате дневен крем денем и нощен през нощта. Но в случай че няма потребност, по-малкото зло е да употребявате дневния крем през нощта, само че в никакъв случай противоположното.

Какво съставлява 24-часов крем за денонощно?

Какво ще кажете за дневните и нощните кремове? Ако не желаете да инвестирате доста пари в козметика или в случай че не желаете да имате хиляди бутилки в банята, тогава 24-часов крем за денонощно е съвършен за вас. Той съдържа резултатите на дневен и нощен крем.

Това е най-простият тип крем за лице, той е повсеместен целодневен крем. Създаден е по този начин, че да можете да го употребявате когато и да е на деня, заран или вечер.

Това звучи отлично, само че има една измама. Недостатъкът може да е, че няма да съдържа задоволително висок SPF, с цел да защищити кожата ви от слънчевите лъчи. Също по този начин и не толкоз ефикасна централизация на субстанции срещу стареене, които дейно се борят със стареенето на кожата.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР