Всеки уикенд виненият влак изминава пътя от пристанището Тилбъри, източно

...
Всеки уикенд виненият влак изминава пътя от пристанището Тилбъри, източно
Коментари Харесай

"Винен влак" утешава Великобритания, докато рафтовете остават празни преди Коледа

Всеки уикенд " виненият трен " изминава пътя от пристанището Тилбъри, източно от Лондон, до централна Англия. Прилича на всеки различен трен, само че товарът му е необикновен: близо 650 хиляди тона вино, споделя.

Американският вестник споделя за влака като образец по какъв начин бизнесът в Обединеното кралство се постанова да се приспособява към съществуващата обстановка. Прекъсвания на снабдителните вериги, дефицит на водачи и друга работна мощ, частично поради Брекзит, бележат освен последните няколко месеца, само че и настъпващите коледни и новогодишни празници.

" Англия продължава да се сблъсква с проблеми в снабдителната верига. Дистрибуторите и търговците на дребно търсят изобретателни решения, " пишат създателите.

Влакът с 32 вагона доставя вино с цялостна мощ от месец; даже в събота вечерта, при смразяващи ветрове и дъжд, дребен екип служащи натоварваха напитката, с цел да може от пристанището да стигне до терминал в Девънтри, а оттова да се разпредели до някои от огромните супермаркети в страната.

Това е опит да се понижи зависимостта от водачите на товарни камиони, които не доближават сега - с вяра, че британците ще имат по Коледа най-малко задоволително алкохол. И Брекзит, и пандемията, и лимитираната опция за шофьорски курсове около нея (но и ускореният от нея преход към цифровата икономика) способстваха за тоа някои супермаркети да са с празни лавици и да намалее изборът на коледни дарове.

И други компании заобикалят компликациите. Веригата " Теско " да вземем за пример реши да придвижва с влакове от Валенсия, Испания, през Франция, до Баркинг край Лондон, даже плодове и зеленчуци. Това е и една от веригите, за които работи гигантският винен трен. Компанията Freightliner, която го ръководи, изяснява, че получава от ден на ден запитвания, с цел да придвижва артикули.

" Да спасим Коледа "

От магазини за играчки до кафенета и месари - огромна част от бизнеса се оплаква, че няма задоволително хора. Общо 7 от 10 души също по този начин оповестяват, че извършването на покупки им на храна е друго - по-малко многообразие да вземем за пример. Това сочат държавни данни, оповестени предходната седмица. Собственици на бизнес описват, че съвсем за всички сега е мъчно да вкарват артикули в страната.

Недостигът наподобява на случаен принцип - в разнообразни точки на страната, изразяващ се в разнообразни артикули.

Правителството дава обещание да " избави Коледа ", както гласят заглавията на някои английски вестници. Преди няколко дни министър разгласи, че се чака да има задоволително коледни пуйки; преди няколко седмици обаче това увещание не изглеждаше явно.

" Проблемите в общи линии не престават и въпреки че към този момент изпаднаха от заглавията, това не значи, че нещата са по-добре, " споделя за " Ню Йорк таймс " Иън Райт, основен изпълнителен шеф на Food and Drink Federation, група, представляваща над 800 компании в бранша.

По думите му клиентите са привикнали 97% от поръчките им да идват в точния момент, само че в този момент една пета няма да дойдат, когато се чака, а кои тъкмо ще липсват, може единствено да се гадае.

Глазурата дефинира митата

Цитиран е и създателят на Very Puzzled, който продава пъзели с карти и други илюстрации на Африка и Индия. По думите му тази година единствено 200 продукта са доставени до магазини и клиенти в Европейски Съюз, при 2000 предходната година - тогава Англия официално още бе в съюза. Глобалният дефицит на контейнери също затруснява достигането на пъзелите от фабриката в Китай с близо 30-40%. Липсата на водачи също пречи, а Брекзит усилва таксите и бюрокрацията.

Всичко доставено се разказва самостоятелно дружно с материалите, от които са направени. От това с каква глазура е покрита керамична чаша зависи и какво мито ще се наложи.

Властите търсят решения; бяха оповестени да вземем за пример 5500 визи в месопреработвателния бранш. Пристигнали са над 2500 служащи от Европейски Съюз. Визите обаче са краткосрочни и няма да решат трайния проблем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР