Всеки се е сблъсквал със стомашни киселини, най-често причинени от

...
Всеки се е сблъсквал със стомашни киселини, най-често причинени от
Коментари Харесай

7 безопасни и ефективни метода, с които ще облекчите киселините в стомаха

Всеки се е сблъсквал със стомашни киселини, най-често породени от тип храна, която нервира стомаха. Болката в корема може да се аргументи и от стресови обстановки, както и от някои лекарства. За да не приемате различен тип лекарство за справяне с болката, ние ще ви представим 7 метода, които по безвреден и ефикасен метод ще облекчат положението ви и ще се оправят с проблеми като неприятно храносмилане и запек. Ето ги и тях:

Използвайте топлота, с цел да облекчите болката

Топлината облекчава болката, само че тя не би трябвало да е директна – поставете топлия компрес върху дреха. Това оказва помощ при раздразнени вътрешности, а в случай че имате запек – топъл душ с британска сол ще оправи ситуацията. 

Пийте сода бикарбонат

Содата оказва помощ поради натриевия бикарбонат в състава, той има свойството да балансира киселинния рефлукс. Болката и неприятната киселинност утихват, а стомашните киселини се отстраняват.
Как да я приемате?
Разтворете четвърт чаена чаша сода бикарбонат в чаша вода. Изпийте и не приемайте други лекарства най-малко 2 часа преди и след потреблението, защото може да не подействат или да трансформират резултата си.

Не спете по тил

Тази позиция не е удачна при сходно неразположение, тъй като гърлото и стомахът са на едно ниво, а това разрешава на стомашните киселини да се отичат и да провокират неприятното възприятие на киселинност в стомаха.
Ако няма да спите, по-добре стойте в седнало състояние. Ако пък е време за сън, използвайте по-обемна възглавница, която да повдигне горната част на тялото ви с най-малко 10 см.

Опитайте диетата БОЯПФ

Банан, Ориз, Ябълки, Препечена Филия – това символизира наименованието на диетата. Тези храни щадят стомаха при раздразнени вътрешности. Първо би трябвало да се ограничите от храната като цяло, добре е да приемате повече течности. След това започнете да добавяте към менюто си тези храни, които са нежни към стомаха. Други такива храни, които няма да го раздразнят, са чайове, бисквити, варени картофи и овесени ядки.

Яжте храни, богати на фибри

Ако страдате от продължителен запек или имате чревни неразположения, обогатете менюто си с фибри. За да не получите отичане и газове, започнете с включването им последователно. Такива храни са пълнозърнестият самун, плодовете, зеленчуците, зърнените храни и сушеният фасул. Горските плодове и бобът са подобаващи при диария, тъй като забавят прекосяването на храната от стомаха към червата. Това се дължи на разтворимите фибри в състава им.

Приемайте пробиотици и пребиотици

Пробиотиците са живи бактерии, нужни на организма ни за вярното храносмилане и облекчение на стомашни неразположения. 

Успокойте корема си с билкови чайове

Билките, които ще спомогнат за облекчение на болката са копър, мента, лайка и джинджифил. Те могат да се употребяват по отношение на типа на казуса – мента при гадене, джинджифил за поощряване на слюнката, лайката пък отпуска мускулните конвулсии, а копърът задейства жлъчния сок. Може да си извършите и композиция от лайка и джинджифил да вземем за пример.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР