Всеки един политик в България, независимо на какъв пост е,

...
Всеки един политик в България, независимо на какъв пост е,
Коментари Харесай

Ако Радев продължава да разединява нацията, няма друг изход освен импийчмънт

" Всеки един политик в България, без значение на какъв пост е, би трябвало да знае, че във всеки един миг може да бъде свален, в случай че не извършва функционалностите, за които е назначен ". Това послание към президента Румен Радев отправи Венко Сабрутев, народен представител от ПП-ДБ. По думите му България има опит със събаряне на държавно управление, само че не и с отстраняването на президенти и кметове.

" Ако той продължава да бъде разединител на нацията, а не объединител, в случай че продължава да играе на равнище партии, на равнище ползи, а не на равнище объединяване на нацията, то съгласно мен няма различен излаз с изключение на инициирането на процедура по импийчмънт ", уточни Сабрутев.

По отношение на прекосяването на пристанище " Росенец " в ръцете на държават той разяснява: „ България си върна още една външна граница. Това се случи предходната седмица в Народното събрание. Защо в този момент? Истината е, че януари месец тази година Народно събрание взе аналогично решение,което задължи служебния кабинет в едномесечен период, след съвещания с Европейската комисия, тази концесия да бъде прекъсната ”. 

По думите му тя не е преференциална за страната ни: „ България няма безусловно никакъв надзор върху това какви танкери, какви количества горива, петрол, влизат у нас ".
 
„ Ние не желаеме национализация, желаеме да си върнем границата, не желаем тази сериозна инфраструктура да стартира да работи за България ", акцентира още той в ефира на Нова Нюз.
 
На въпрос дали има заплаха рафинерията да апелира това решение, той добави: " Има европейска инструкция, има решение на Народното събрание, даже да бъде обжалвано, то няма по какъв начин да бъде анулирано ".
 
„ Да върнеш държавна благосъстоятелност на страната е народен интерес, само че да защитаваш ползите на част на съветска компания, това към този момент е корпоративен интерес ”. Така Сабрутев разяснява изявлението на президента Румен Радев, че решението е вследствие на корпоративни апетити или спешен пиар.

Той подчера, че единственото нефтено пристанище на България е отдадено на цената на няколко магазина в мола.
 
" Президентът трябва да излезе от ролята си на черна станция и да влезе в ролята си, дадена от конституцията - обединител на нацията. Разбираме, че му е доста мъчно да одобри обстоятелството, че той към този момент няма еднолично ръководство на страната ", сподели Венко Сабрутев.
 
" Само за две седмици постоянното държавно управление създаде държавен бюджет. Нещо, което за 10 месеца служебния кабинет не направи. От дупка в размер на милиарди 200 милиона, наследена от служебния кабинет, постоянното държавно управление на учен Денков изкара страната на плюс 200 милиона ", разяснява той. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР