Всеки човек е специален, уникален и заслужава уважение. Всеки човек

...
Всеки човек е специален, уникален и заслужава уважение. Всеки човек
Коментари Харесай

Не съди човека, докато не извървиш една миля в обувките му ♥ Джон КЕХОУ

Всеки човек е специфичен, неповторим и заслужава почитание. Всеки човек е звезда. Вашият брачен партньор. Вашата брачна половинка. Вашите родители са също специфични и неповторими и заслужават почитание. Всеки от вашите другари, вашият началник, сервитьорката в ресторанта, водачът на такси, умиращият дъртак, съседското момче — всички те са специфични, неповторими и почтени за почитание.

Осъзнаването на обстоятелството, че всеки човек е специфичен, без значение от това кой е и какво състояние заема в обществото, трансформира отношението ни към хората. Започваме драговолно да им засвидетелстваме дължимото почитание. Те може и да не знаят, че са специфични или да не демонстрират това посредством държанието си, само че ние го знаем и се отнасяме към тях по съответния метод.

Научете се да виждате повече, отколко всеки човек самичък вижда в себе си. Всеки носи зрънцето, от което да поникне великолепие и вие давате късмет на хората, когато видите капацитета им зад минусите и проблемите, когато видите душата им, тяхната вътрешна хубост и техните гении.

Когато гледате на хората като на почтени за почитание, те са склонни да ви потвърждават, че в действителност са такива. Вие давате на хората късмет да ви демонстрират най-хубавото от себе си, виждайки величието в тях. Възможно е те самите да не се считат за велики или неповторими. Може би се усещат безполезни. Тогава бъдете тяхното огледало! Покажете им, че виждате техния капацитет. Направете го посредством своите действия, думи, мисли и усеща. Животът на всеки човек е значим. Всеки има какво да способства. Осъзнайте, че всеки човек е специфичен и дано това дефинира отношението ви. Вашата поддръжка може да даде подтик или да се окаже повратен миг в нечий живот, по тази причина не позволявайте външната обвивка на индивида да ви заслепи и да не видите неговото великолепие. Повярвайте в него и той ще ви покаже най-хубавото от себе си.

Човешко създание: отнасяйте се с внимание

Ние, човешките същества, сме доста чувствителни създания. Ако се съмнявате, погледнете себе си и осъзнавате какъв брой е елементарно да ви обидят или да ви причинят болежка. Когато човек е засегнат, той наранява и другите. Открих това, наблюдавайки деликатно самия себе си. Винаги когато бях нечовечен или причинявах някому болежка, беше, тъй като аз самият страдах.

Спомнете си това, когато идващият път някой ви аргументи нещо неприятно. Запитайте се каква болежка може да изпитва този човек и се отнесете към него с обич и съчувствие. Не е елементарно, когато те боли от вътрешната страна. Ние не знаем какви страхове, белези, разочарования и компликации носят хората у себе си. Както се споделя: „ Не съди индивида, до момента в който не извървиш една миля в обувките му. “

Една жена, която посещаваше моя курс „ Движещата мощ на мисълта “, планираше да напусне работа, тъй като нейна колежка й беше доста неприятна. Моята ученичка изпитваше мощна злост към въпросната жена, в действителност те даже не си говореха. Така продължавало съвсем година, до момента в който тя не решила да опита нещо друго. Осъзнавайки, че колежката й би могла да е недоброжелателна заради някаква дълбока вътрешна болежка, моята ученичка почнала да мисли за нея с добрина и отхвърлила остарялото възприятие на възмущение. Всеки път, когато нейната колежка се държала недоброжелателно, тя безмълвно й изпращала обич посредством мислите си. Престанала да реагира остро и да се визира, непрекъснато й давала опция да се разкрие, помнейки, че вътрешно тя била специфична, неповторима, почтена за почитание. Всяка вечер тя си представяла тази жена като блага, приветлива и любяща, знаела, че по своята същина колежката й е точно такава. Тя визуализирала по какъв начин двете стават положителни приятелки. В края на краищата, един път тя се доближила до нея, извинила й се, че не са си говорили и й споделила, че желае да бъдат приятелки. Колежката й останала сюрпризирана и нищо не дала отговор, само че единствено за няколко дни нейното отношение се трансформирало. Сега те са приятелки и атмосферата в работата е приятна.

Това се случва непрекъснато. Не мога да изброя какъв брой пъти съм чувал сходни истории от хора, които са трансформирали своите взаимоотношения, променяйки мислите си и отношението към другите.

Когато вие променяте своите мисли за хората, те също се трансформират по отношение на вас

Човешките същества сме толкоз чувствителни между тях на доста равнища, че сме изключително възприемчиви към мислите, които имаме един за различен. Ако връзката ви с обичания човек, вашия другар, настоятелен сътрудник, сътрудник или родител не е такава, каквато бихте желали да бъде, вгледайте се по-внимателно в мислите на подсъзнателно равнище, които пораждате за съответния човек. Може би крепко сте прегърнали и дори пресилвате качествата, които не ви харесват в него.

Във взаимоотношенията, както и във всичко друго, ние получаваме тъкмо това, в което имаме вяра, за което мислим, което чакаме. Във всяка връзка съществуват голям брой благоприятни условия, в случай че сте подготвени да експериментирате със своите мисли. Визуализацията ви разрешава да си изградите нови способи на мислене и да станете господари и създателите на вашите взаимоотношения. Създавайте нов вид връзки, недейте просто да реагирате.

Избрано от: „ Подсъзнанието може всичко “, Джон Кехоу, изд. Феникс Дизайн
Снимка: learnmindpower.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР