Все повече хора в последно време се сблъскват с алергични

...
Все повече хора в последно време се сблъскват с алергични
Коментари Харесай

Как да преборим сенната хрема без лекарства с един трик

Все повече хора напоследък се сблъскват с алергични проблеми. Една от най-честите форми е алергичният ринит или “сенната хрема ”, която предизвиква непрекъснат теч от носа и инфектиране на неговата лигавица. Накратко, алергичният ринит се получава, когато вдишате съставки от въздуха, към които сте алергични и които, в контакт с лигавицата, провокират възпалителна реакция, след която следват голям брой проблеми. Този вид реакция е изключително изразена напролет и лятото, когато огромен брой евентуални алергени се освобождават във въздуха и по този начин се основава огромна централизация на полени от разнообразни цветя, билки, храстчета.

Най-честите признаци са сърбеж в носа, постоянно кихане, течащ или запушен нос, болно гърло, сърбеж и сълзене от очите. Като цяло казусът не е от най-страшните, само че пък сигурно може да се каже, че е едно от най-неприятните чувства. Особено пролетта… Опитайте това, което ще опиша. Може да не ви подейства, само че в случай че ви отърве от сенната хрема, ще сте признателни на себе си за усилието, което сте положили, а то в действителност е минимално.

Нека да минем на самия трик против сенната хрема. Тъй като тези реакции се получават при хора с алергии, когато се разхождат навън, т.е. на място, цялостно с алергени (прах, пъстър прашец и др.), е належащо, преди да излезете от у дома, да вземете клечки за уши (1-2) и да ги напоите добре с най-обикновено олио или друга лой.

С напоените клечки добре намажете ноздрите отвътре, с цел да бъде лигавицата колкото е допустимо по-покрита. Разбира се, не трябва да прекалявате с натискане на клечките навътре в носа, с цел да не се нараните. Ако планирате да се задържите дълго време навън, вземете със себе си дребна бутилка с олио и няколко клечки за уши, тъй че, в случай че е належащо, процедурата да се повтори.

По този елементарен метод алергените ще се залепват на омазнената лигавица, т.е. по един “щит ”, който ще защищити лигавицата на носа и няма да се случи нормалната бурна реакция. Когато се върнете още веднъж вкъщи, измийте носа и впръскайте разтвор от морска сол (солена вода) или просто го прочистете по ваш си метод (с парни инхалации например).

Допълнителен съвет - чай от коприва и мащерка

Ежедневно пийте чай от коприва, в който сте добавили малко мащерка по следния метод: две цялостни супени лъжици коприва и една супена лъжица мащерка прибавете към половин литър вряща вода. Веднага махнете от котлона и оставете да престои 15-20 минути. Прецеждате и го пиете 3-4 пъти денем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР