Все повече хора по света бягат от родните си места

...
Все повече хора по света бягат от родните си места
Коментари Харесай

Турция е на първо място в света по прием на бежанци. Германия е пета

Все повече хора по света бягат от родните си места поради рецесии, войни и спорове. Броят на бежанците през предходната година е задминал върхът от Втората международна война и към този момент е над 70 милиона души. Това сочи отчет на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, показан през днешния ден в Берлин, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Германия е на пето място в света по банкет на бежанци след Турция, която е на първо, следвана от Пакистан, Уганда и Судан. Вероятно поради това Берлин беше предпочетен за представянето на годишния отчет за наложително напусналите родните си места, тъй като е изключение измежду развитите страни. Освен това Германия е посочена за образец като страна, която унищожава мита за неовладяемата бажанска вълна поради стратегиите за интеграция и бърза регистрация.

Филипо Гранди, Върховният комисар Организация на обединените нации за бежанците: Отблъскващото отношение към хората, които идват да търсят сигурност тук, може да завоюва политически консенсус, само че не взема решение казуса. В този глобализиран свят, един неуреден проблем някъде е проблем за всички нас. Така че отхвърлянето, построяването на стени не взема решение казуса с световното принудително преместване.
Новите аргументи за бягство са климатичните промени, които се трансформират в спешен фактор.

Така се изострят съществущи спорове за изчезващи запаси. Опитимистичният взор, даже и надалеч в бъдещето, остава, тъй като бежанците се връщат по родните си места, когато могат да живеят в тях умерено. Проблемът е, че решение на рецесиите се намира мъчно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР