Граничните полицаи от ГКПП Калафат откриха след извършени проверки на

...
Граничните полицаи от ГКПП Калафат откриха след извършени проверки на
Коментари Харесай

Български и румънски граничари със сензационна находка в торби пръст

Граничните служители на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт Калафат откриха след осъществени инспекции на две транспортни средства 62 сирийски жители, укрити на особено обособено място в полуремарке, както и в товарното помещение на камион. За това оповестяват на уеб страницата си от Румънската гранична полиция (Poliția de Frontieră).

На 14.05.2024 година към 17:00 ч. на  Граничен контролно-пропусквателен пункт Калафат се явил за влизане в страната литовски жител на 33 години, ръководещ пътно транспортно средство, записано в Литва. Според показаните документи водачът е превозвал чували с пръст за цветя по линията България-Унгария.

Въз основа на разбор на риска и съдействие с българската гранична полиция и митнически чиновници, взаимно е осъществен физически надзор на транспортните средства. Вътре в полуремаркето е намерено особено обособено място, направено от дървени плоскости, оборудвано с вентилационни отвори, където имало подозрение, че има укрити хора.

След отваряне на скривалището са открити 33 души, 31 мъже и 2 дами. При физическия надзор, багаж и транспортни средства не са открити документи, удостоверяващи самоличността им.

В хода на инспекциите лицата са декларирали, че са жители от сирийски генезис, а литовският лидер е споделил, че е оставил камиона за товарене на пътен възел в гр. София откъдето го е взел на идващия ден и не е участвал в товаренето на стоката.

Също на 15.05.2024 година към 19.15 ч. на същия граничен пункт се явил за влизане в страната турски жител на 48 година, ръководещ товарен автомобил с турска регистрация. Шофьорът е превозвал мебели по линията Турция-Германия с сложена митническа пломба от Турция.

След направения разбор на риска граничните чиновници направили щателна инспекция на камиона, като открили, че митническата пломба е счупена и залепена. При разпечатване на товарното поделение са откриха скрити вътре 29 души - 27 мъже и 2 дами.

В хода на следствието не са открити документите за идентичност на въпросните лица, те са декларирали, че са сирийски жители и са се качили в камиона на паркинг в гр. София, България.

На турския водач е наложена възбрана за влизане в Румъния за период от 5 години.

Предвид откритите условия всички 62-ма сирийски жители, водачите и транспортните средства са поети от представители на българската Гранична полиция за продължение на следствието и предприемане на нужните законови ограничения, пишат от от Румънската гранична полиция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР