Все още няма резултати от започналата проверка срещу директора на

...
Все още няма резултати от започналата проверка срещу директора на
Коментари Харесай

Служебният премиер в Поповица: При доказани нарушения компромиси няма да има

Все още няма резултати от почналата инспекция против шефа на Националната организация за приходите Румен Спецов - това разгласи министър-председателят Стефан Янев по време на визитата си в садовското село Поповица. Там служебният министър председател се срещна с кметове на кметства, с които разяснява опциите за независимо финансиране на дребните обитаеми места.

Кметовете на дребни обитаеми места и кметовете на общини у нас имат един общ проблем и той е обвързван с финансирането, разяснява служебният министър председател.

" Всички тези въпроси, които са свързани и с активността на общинските препоръки и на общините, а по този начин също и на кметовете на кметства са извънредно съществени, тъй като концепцията е, част от налозите, локалните налози е да бъдат разполагаем точно на тези кметства, с цел да усъвършенстват инфраструктурата, с цел да усъвършенстват опциите за живот в съответните обитаеми места ", разяснява Стефан Янев - длъжностен министър-председател.

От Националното съдружие на кметовете на кметства желаеха от премиера да бъде осъществена проверка на общините от финансовото министерство.



" Да забележим по какъв начин се разпределят средствата, разпределят ли се по закон, както досега беше, както е в закона и дали изобщо доближат средствата до дребните обитаеми места ", уточни Румен Стоянов - ръководител на Националното съдружие на кметовете на кметства.

Според премиера в този момент не е моментът за финансова проверка.Следващата седмица той ще разговоря и с кметовете на общини. Стефан Янев счита, че е нужна законодателна смяна, посредством която парите да доближават до най-малките обитаеми места.

" Към това се стремим в действителност това е развой, който ще продължи и след тази среща с кметовете на общини ще преценим дали този длъжностен кабинет е в положение да остави на Народното събрание който ще бъде определен след месец законодателна самодейност за смяна на текстове в избрани закони ", означи Стефан Янев.

Премиерът разяснява и обвиняванията за скандални назначения в митниците на хора, които са били свързани с контрабандни канали.

" Нека да престанем да обсъждаме назначенията с прилагателни, дали са скандални или не, да гледаме и да следим тяхната активност и резултатите от активността им. В околните дни ще има забавни развития, мисля че и през днешния ден има една реализация на контрабанда, която е обвързвана с опиати, взаимна разработка с органите на Министерство на вътрешните работи, тъй че, дано да забележим резултатите и тогава да преценим дали са скандални или не ", съобщи Стефан Янев.

Ако бъдат потвърдени нарушавания, взаимни отстъпки няма да се вършат, закани се служебният министър председател. Стефан Янев участва и на празника на село Поповица, което е родното му място. Сред подаръците, които получи от локалните поданици беше негов портрет.

Текст: Росица Колева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР