Все още не сме намерили оръжието, но ние знаем какъв

...
Все още не сме намерили оръжието, но ние знаем какъв
Коментари Харесай

Бизнесменът Мариан Кочнер Е Поръчал Убийството На Журналиста Ян Куциак И Приятелката Му

" Все още не сме намерили оръжието, само че ние знаем какъв вид оръжие е било употребявано и в поддръжка на това имаме доказателства. Мога единствено да ви кажа, че става дума за модицифирани оръжие и боеприпаси ", добави прокурорът.

Словашки медии разпознават предприемача, упрекнат, че е поръчал убийството на Куциак като Мариан Кочнер.

Ян Куциак и неговата другарка Мартина Кушнирова бяха убити в дома им през февруари 2018 година Журналистът е подготвял обява за хипотетичните връзки на словашки политици с италианската мафия, както и за измами, свързани с европейските аграрни дотации.

Убийството на Куциак и следствието му, оповестено след гибелта му, провокираха митинги в цяла Словакия и принудиха премиера Робърт Фицо да подаде оставка. Той беше сменен на поста от Петер Пелегрини.

В публикациите си Куциак също по този начин разследваше покупко-продажби, засягащи Мариан Кочнер - 55-годишен словашки милиардер.

Четирима души, забъркани в убийството на Куциак и приятелката му, към този момент бяха упрекнати в Словакия предходната година. Сред тях беше и някогашната преводачка на Кочнер.

Още през 2017 година Петер Барди, някогашен основен редактор на Куциак, сподели, че Кочнер заплашвал журналиста.

Кочнер, който е притежател на няколко компании, беше арестуван през юни 2018 година по съмнения за измами, само че по този въпрос обвинявания към този момент не са му повдигнати. Според словашки медии, Кочнер е имал връзки с членове на партия " Смер - обществена народна власт ", която е на власт и чийто ръководител е Фицо.

През февруари т.г. към 30 000 души стачкуваха в Братислава и хиляди други излязоха на митинги в 36 словашки града, с цел да отбележат първата годишнина от убийството на Куциак и на неговата другарка.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР