В доклада се подчертава, че скандалът, определен като бедствие би

...
В доклада се подчертава, че скандалът, определен като бедствие би
Коментари Харесай

Грандиозен медицински скандал разтресе Обединеното кралство

В отчета се акцентира, че абсурдът, избран като „ злополучие ” би могъл да се избегне, в случай че не са били подхванати „ смразяващи ” опити за прикриване наистината, в това число унищожаването на медицински документи.

Обръщайки се към Камарата на общините в понеделник, министър председателят Риши Сунак се извини и даде обещание, че засегнатите ще бъдат обезщетени и нищо сходно няма да се случи още веднъж. „ Днешният отчет демонстрира честен неуспех, траял десетилетия, и засегнал сърцето на нашия народен живот - от Националната здравна работа до държавната администрация на редица държавни управления, проваляйки доверието в институциите по най-мъчителен и унищожителен метод ”, съобщи Сунак.

Сред засегнатите са хора, на които е преливана кръв при лекуване на контузии след произшествия, при рутинни или незабавни интервенции, както и при раждане. Друга огромна група наранени са пациенти с кръвни болести, да вземем за пример хемофилия. Около 3000 души от по този начин „ лекуваните ” са умряли, а други са останали със здравословни затруднения за цялостен живот и към този момент десетилетия се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР