Решението на Норвагия и Ирландия ще влезе в сила от

...
Решението на Норвагия и Ирландия ще влезе в сила от
Коментари Харесай

Норвегия и Ирландия признаха палестинската държавност

Решението на Норвагия и Ирландия ще влезе в действие от 28 май. Същевременно държавните управления на двете страни жигосаха дейностите на Хамас като безчовечен. Ирландският министър председател обаче съобщи, че страната му от личен опит знае, че „ признаването на независимостта си коства ”, до момента в който Норвегия, която осъжда заселническата политика на Израел на западния бряг на р. Йордан, приканва за „ демобилизация на Хамас ” и „ гаранции за сигурността на Израел ”.

Израел реагира бързо на хода на Норвегия и Ирландия. Израелският външен министър Израел Кац назова решението " неверна стъпка ", която демонстрира, че " тероризмът се отплаща ". Кац отзова израелските посланици в двете страни за съвещания и предизвести, че сходни ограничения ще бъдат подхванати и в случай че Испания „ последва образеца “ на Ирландия и Норвегия.

Сред европейските страни, които към този момент са признали независимостта на Палестина, са България, Унгария, Кипър, Малта, Полша, Румъния, Словакия, Чехия и Швеция. Сред страните, които не признават палестинстата страна са Съединени американски щати, Франция и Обединеното кралство.

На 10 май Общото...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР