Все още не може да се установи броят на пострадалите,

...
Все още не може да се установи броят на пострадалите,
Коментари Харесай

Очевидци съобщават и за убита пешеходка в Айтос, броят на пострадалите още е неясен

Все още не може да се откри броят на потърпевшите, както и на починалите при ужасяващата злополука, която стана съвсем в центъра на Айтос през днешния ден, в 13 ч.

заяви в началото за изгоряла жива 28-годишна жена. Тя е била в последния автомобил, в който се е забил тирът. Това е било джип с добричка регистрация. Той се е взривил безусловно от газовата бутилка в него. В колата е бил и брачният партньор на починалата жена. Той не е потърпевш съществено.

Напълно помлян е фирмен микробус на слънчогледите " Донки ", от който са съумели да излязат част от пасажерите – невредими. 

Нямаме достъп до хората, защото Министерство на вътрешните работи отдели голям периметър от ул. „ Хаджи Димитър, в посока кръговото придвижване. По първична информация, тирът се е движел с гневна скорост по улицата надолу към кръговото. Отказали му спирачките. На магазин „ Т Маркет “ той първо опустошава пешеходка, която по изказвания на очевидци е починала. Информацията обаче и досега, 14:40 ч. не е доказана. След това товарният автомобил е отнесъл шест коли, които са чакали на светофара. Не може да се откри точният брой на хората в тях. На място има три противопожарни автомобила, гражданска отбрана, доброволци. 

Дотук нашият кореспондент вижда сигурно измежду потърпевшите коли микробус на айтоската компания Делта мебел груп. Вижда се брандиран автомобил на " Кафе Бианки ". Оттам с спешна помощ е откаран водачът, дребното му име е Тихомир. Близките му да са спокойни - той не е с заплаха за живота, макар че има съществени пострадвания. Изгоряла жена е от Тойота Рав 4. В Спешното на УМБАЛ-Бургас все още са пристигнали с разнообразни пострадвания общо 8 души. Сред тях има и в тежко положение. Приета е и жена с малко име Емине, тя е контактна. Не може да се дефинира кой в коя кола е бил, защото до идването на колите за спешна помощ някои от тях са били извадени от атомобилите. 

В 14:30 ч. стана относително ясна фактическата конюнктура. Товарният автомобил се е спускал надолу около автогарата. Тъй като е нямал спирачки, по изказвания на водача, той опитал да избегне спрени два или три автомобила пред него на пешеходната пътека пред самата автогара, по която пресичала пешеходката. Именно за нея има данни, че е починала. За да избегне удара в колите, водачът на цялостния с 30 т жито тир е минал в насрещното придвижване и по този начин е блъснал дамата. След това, малко по-надолу, по улицата против някогашните казарми, той опустошава идващите коли, придвижващи се към кръговото кръстовище. 

" Не можем да преброрим какъв брой тъкмо са помлените коли, някои са смачкани до неразбираемост ", описа очевидец. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР