Все още не е време за диалог с Русия, тъй

...
Все още не е време за диалог с Русия, тъй
Коментари Харесай

Макрон иска „несъвършен баланс“ в Европа след края на войната

Все още не е време за разговор с Русия, защото Москва ускорява офанзивите си против Украйна, съобщи френският президент Еманюел Макрон на Мюнхенската конференция по сигурността, представен от Агенция Франс Прес.

„ Не е време за разговор, тъй като имаме Русия, която избра войната, която избра да я ускори и която избра да стигне до военни закононарушения и да нападна цивилни инфраструктури “, сподели Макрон.

Той разгласи също по този начин, че предходната година Владимир Путин го е уверил, че паравоенната група „ Вагнер “ няма нищо общо с Русия.

„ Преди една година приказвах с Путин и той ме увери, че Русия няма нищо общо с групата Вагнер “, сподели той.

„ Аз одобрих уверението му. Днес виждаме, че Група „ Вагнер “ е забъркана във войната на Русия против Украйна. Това значи, че Русия е просто една мафиотска страна. “

Френският президент прикани западните страни да „ засилят “ поддръжката си за украинската контраатака, съобщи „ Политико “.

Макрон предложи, когато договарянията ще сложат завършек на войната при условия, допустими за Киев, Европа и Русия да „ основат посредствен баланс “ на континента.

„ Време е за преход “, сподели Макрон и допусна, че Русия и нейните съперници ще би трябвало да се спогодят за нова районна архитектура на сигурността, наричайки я „ посредствен баланс “.

Коментарите отразяват отдавнашното мнение на Макрон, че гаранциите за сигурността на Русия са „ значителен “ съставен елемент на всевъзможни мирни договаряния. Москва би трябвало да бъде задоволена от метода, по който ще завърши войната, в противоположен случай всяка договорка ще бъде нищо повече от преустановяване на огъня, а не кротичък контракт, твърди той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР