Всъщност, дали изобщо ще имат лица? Истината е, че всички

...
Всъщност, дали изобщо ще имат лица? Истината е, че всички
Коментари Харесай

Как трябва да изглеждат извънземните?

Всъщност, дали въобще ще имат лица? Истината е, че всички сме повече или по-малко захласнати от концепцията за съществуването на извънземни. Но до момента в който в действителност не се срещнем с тях всичко, което ни остава, е да си представяме по какъв начин ли могат да наподобяват, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert.
Учени от университета в Оксфорд са употребявали познанията си в региона на еволюционната биология, с цел да се опитат да създадат няколко научно обосновани догатки за това какви ли биха могли да бъдат извънземните. Те са употребявали механизма на естествения тим с цел да предскажат морфологията и функционалностите на извънземни организми.

“Вместо да одобряваме, че извънземните организми се подчиняват на химическите атрибути, присъщи за живота на Земята, е по добре да се фокусираме върху процеси на естествена селекция”, изяснява Сам Левин от екипа. “Този метод е работлив, тъй като при извънземни, които да вземем за пример са основани на силиций, те няма да имат ДНК и няма да дишат азот”.

“Още не знаем по какъв начин биха изглеждали, само че едно е несъмнено, че при организмите би трябвало да има механизми за елиминиране на спора, поддържане на съдействието и поддържане на функционалностите на организма. Отделно, изцяло е допустимо границите сред самостоятелните организми и биосферата да са размити”, прибавя Левин.

В този смисъл първият ни контакт с извънземните може да не бъде тъкмо здрависване или допиране на пипало, а по-скоро да прилича деликатно потапяне на пръст в праисторическа чорба, която съставлява носителя на живота при извънземните. Но би трябвало да помним, че ние даже не сме сигурни по какъв начин следва да дефинираме живота и по тази причина не би трябвало да чакаме, че в случай че открием биологически типове отвън нашата планета, те следва автоматизирано да бъдат себеподдържащи се химически системи, които се развиват, следвайки правилата на Дарвиновата еволюция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР