Временно се забранява използването на дронове в зоната около храм-паметника

...
Временно се забранява използването на дронове в зоната около храм-паметника
Коментари Харесай

Забраняват дронове край храм-паметника „Св. Александър Невски“ навръх Великден

Временно се не разрешава потреблението на дронове в зоната към храм-паметника „ Св. Александър Невски “ на 15-и против 16 април за времето от 21 до 02. 30 часа, оповестиха от Националната работа за защита.

Това е по отношение на ограниченията за сигурност за празничното Пасхално свещенодействие за Възкресение Христово в Патриаршеската катедрала „ Свети Александър Невски “.

На 15 април 2023 година (събота) жителите ще имат достъп до зоната от 20.00 часа през два пункта за инспекция, проведени при северния и при южния вход на храм-паметника.

Служителите на НСО ще ревизират за предмети, общоопасни средства и субстанции. Гражданите нямат право да внасят в храма огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Посетители, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран, прецизират от службата.

Както към този момент оповестиха от Българската православна черква, празничното свещенодействие ще бъде водено от патриарх Неофит. За разлика от предходната година, когато поради неподходящи условия не беше донесен Благодатният огън от Йерусалим, само че на този Великден той ще дойде у нас на Велика събота и ще пламне във всички наши църкви.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР