Временно се спира откритата процедура по разширението на газопреносната инфраструктура

...
Временно се спира откритата процедура по разширението на газопреносната инфраструктура
Коментари Харесай

Временно спират строежа на газовата връзка между България и Сърбия

Временно се стопира откритата процедура по разширението на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз” ЕАД до българо-сръбската граница по отношение на постъпила тъжба, оповестиха от “Булгартрансгаз” ЕАД.

Откритата процедура е с название: „ Доставка на нужните материали и съоръжение, капиталово планиране – фаза работен план, създаване и въвеждане в употреба на обект: „ Разширение на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз” ЕАД редом на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница”, стадий: „ Линейна част “ и референтен номер: 180-100. „ Булгартрансгаз “ ЕАД уведомява евентуалните участници, че краткотрайно се стопират дейностите по процедурата.

Причината за прекъсването е постъпила тъжба от „ Атоменергоремонт “ АД против Разяснение на „ Булгартрансгаз “ от 08.02.2019 година, оповестено в Профила на купувача, предоставено от възложителя по въпроси, постъпили от лица, искащи да вземат участие в процедурата. На съображение член 203, алинея 2 от Закона за публичните поръчки (ЗОП), жалбоподателят се е възползвал от правната опция да изиска налагане на краткотрайна мярка прекъсване хода на процедурата. Предстои Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по основателността на това искане.

В осъществяване на наредбата на член 203, алинея 3 от Закон за обществените поръчки, възложителят стопира всички дейности по хода на процедурата до влизане в действие на определение, с което се отхвърля настояването за краткотрайна мярка, или на решението по жалбата, в случай че е наложена краткотрайната мярка. След произнасянето на способния орган и при положение, че настояването за налагане на краткотрайна мярка бъде отхвърлено, процедурата ще бъде обновена и периодите за подаване на предложения ще бъдат удължени по този начин, че да се съблюдава условието на член 28, алинея 5 от

Правилникът за използване на Закон за обществените поръчки, общата дълготрайност на всеки от периодите, изтекли досега на прекъсването на процедурата, дружно с новоопределените удължени периоди да не е по-кратка от първичния период, избран от възложителя. Възложителят твърди всички евентуални участници, че ще бъдат навреме уведомявани за всички следващи дейности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР