Временно отстраненият шеф на Изпълнителна агенция Медицински одит Златица Петрова

...
Временно отстраненият шеф на Изпълнителна агенция Медицински одит Златица Петрова
Коментари Харесай

Отстранената шефка на `Медицински одит` обяви, че е жертва на вътрешен конфликт

Временно отстраненият началник на Изпълнителна организация " Медицински одит " Златица Петрова отхвърли всички обвинявания против Агенцията и се разгласи за жертва на вътрешен спор. 
 Назначиха краткотраен началник на медицинския одит  Прокуратурата проверява незаконни схеми в медицинския одит
" В последните дни против името на организация " Медицински одит ", против управлението и персонално против мен се злоупотребява обществено и се упражнява сериозен дискриминационен напън ", съобщи Петрова пред Нова телевизия.

Тя беше отстранена предходната седмица поради течащата инспекция на прокуратурата в Агенцията поради нарушавания и открити смъртни случаи, за които държавното обвиняване не е било сезирано. 

Златица Петрова отхвърли всички обвинявания за потулване на открити нарушавания в лечебните заведения и се разгласи за жертва на вътрешен спор с някогашния основен секретар на организацията Димитър Евлогиев, от чиито сигнали потегли прокурорската инспекция.

Петрова съобщи, че предходната година ИАМО е направила 700 инспекции и са формирани 300 постановления за пропуски и нарушавания, с което съгласно нея се потвърждава, че Агенцията работи.

Тя акцентира, че се спекулира с логаритъма на работа на Агенцията, и беше безапелационна, че няма по какъв начин да оказва въздействие на крайните решения.

" Това изрично не се случва. Има протокол, който самият екип връчва на лечебното заведение. Това са констатации ", съобщи Петрова.

По мотив един от цитираните като потулени случаи с умряло бебе в Стара Загора поради неналичието на медицински екип на място отстранената шефка на ИАМО изясни, че бебето е умряло поради увита пъпна шнур в корема на майката. 

“Тук има известна нечиста сделка, защото ние разполагаме с всички данни - пътните листове за времето, за което е събран оперативният екип. Има правила, които са написан в болничното заведение. Екипът е събран за 20 минути, а е възможно той да бъде проведен до 30 минути “, подчерта тя и добави, че случаят е предаден на прокуратурата. 

По думите ѝ се спекулира и с определянето на случаите като " маловажни ". 

" Маловажността не е самата гибел, желая надълбоко да го подчертая. Евентуално, в случай че има нарушаване, незначителен е административният случай ", съобщи тя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР