Временно изпълняващата длъжността президент Янине Анес заяви снощи, че ще

...
Временно изпълняващата длъжността президент Янине Анес заяви снощи, че ще
Коментари Харесай

Моралес няма да получи амнистия

Временно изпълняващата длъжността президент Янине Анес съобщи нощес, че ще откаже да ратифицира препоръчан от сенатори проектозакон за прошка на някогашния президент Ево Моралес, против който беше стартирано следствие, съобщи Франс прес.

"Заявяваме ясно, че всеки, който е правил закононарушения, който се подиграва със законите, който е направил злоупотреби, няма да получи прошка ", съобщи краткотрайната президентка. Анес встъпи в служба на 12 ноември, 48 часа след оставката на Моралес, който е в заточение в Мексико.

Камарата на сенаторите на боливийския парламент утвърди през вчерашния ден законопроект за провеждането на президентски и парламентарни избори, които да сложат завършек на неустойчивостта. Приетият закон де факто не разрешава на някогашния президент Моралес да взе участие в изборите, като не позволява регистрирането на кандидатурите на лица, служили два поредни мандата. След вота в Сената, който бе излъчен директно по малкия екран, проектозаконът би трябвало да бъде утвърден и от долната камара на боливийския парламент, а по-късно обнародван от президентката Анес.

Текстът "беше утвърден с единогласие ", заяви Сенатът в Туитър. Законът планува и анулация на изборите на 20 октомври, които Моралес съобщи, че е спечелил, само че опозицията разгласи за фалшифицирани.

Боливийският Сенат утвърди провеждането на президентски и парламентарни избори

В същото време краткотрайното държавно управление би трябвало да стартира разговор с протестиращите в поддръжка на Моралес, с цел да постави завършек на размириците, при които починаха 32 души, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР